Apple kæmper for at få iPhone 12 klar til tiden – men der er overhængende risiko for flere måneders forsinkelser

Nedlukningerne i forbindelse med coronavirussen kan betyde, at lanceringen af den næste iPhone bliver forsinket i månedsvis.

Coronavirussen har ramt Apples iPhone-produktion så hårdt, at lanceringen af den næste iPhone, der formodentligt får navnet iPhone 12, kan blive forsinket i flere måneder

Det skriver det japanske erhvervsmedie Nikkei Asian Review.

Ifølge mediet er arbejdet med den kommende iPhone i øjeblikket forsinket med én til to måneder som konsekvens af den omfattende nedlukning i Californien og flere asiatiske lande tidligere på året.

Frygtede forsinkelse til 2021
Apples iPhone bliver som regel sat til salg i september, og en forsinkelse på en til to måneder vil i så fald betyde, at telefonen i år først vil være klar i oktober eller november.

Situationen så dog betydeligt mere alvorligt ud for tre måneder siden. Her var der ifølge Nikkei Asian Review en risiko for, at iPhonen kunne blive forsinket indtil 2021, men Apple har dog sidenhen haft held til at reducere forsinkelserne.

”Lige nu ser vi måneder lange forsinkelser, når det gælder masseproduktionen, men Apple gør alt, hvad der står i selskabets magt for at mindske forsinkelserne,” siger en kilde til det japanske medie.

Har nedjusteret salgs-forventninger
En del af forklaringen på at Apple har gjort fremskridt, er ifølge Nikkei Asian Review, at flere af selskabets hardwarefolk, som har svært ved at udføre deres job fra hjemmekontoret, nu igen er begyndt at arbejde på hovedkvarteret i Cupertino.

Det ventes, at den nye iPhone 12 vil blive Apples første telefon, der understøtter 5G-teknologien, og en forsinkelse vil dermed betyde, at Apple kommer til at halte yderligere efter Samsung og Huawei, der allerede sidste år sendte deres første 5G-telefoner på markedet.

Apple havde i første omgang bestilt komponenter til 100 millioner telefoner, men coronakrisen betyder, at Apple nedjusterer, og nu kun har reserveret komponenter til 80 millioner telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden
ComputerViews: Microsoft og TikTok bejler til hinanden, og hver især er de et supergodt match til den anden part. TikTok har ikke rigtigt andre muligheder. Og Microsoft mangler nogen som TikTok.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.