Det berygtede bigdata-selskab Palantir er nu på vej mod en stor børsnotering

Palantir, der blev andet leverer Polintel-systemet til det danske politi, er på vej mod en stor børsnotering.

Den amerikanske big-data virksomhed Palantir har kurs mod en børsnotering.

Ifølge det amerikanske techmedie Techcrunch har Palantir mandag indleveret sin ansøgning om at blive børsnoteret til det amerikanske børstilsyn, SEC.

”Det forventes at børsnoteringen vil finde sted, når SEC har gennemført sit gennemsyn af processen,” oplyser Palantir i en meddelelse, hvor selskabet understreger, at børsnoteringen også kommer til at afhænge af markedsudviklingen og andre forhold.

Ifølge Techcrunch vurderes det, at Palantir har en værdi på omkring 26 milliarder dollar, hvilket svarer til lidt over 170 milliarder danske kroner.

Læs også: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

Bliver brugt af det danske politi
Palantir er kendt for at levere big data- og analyseværktøjer, der kan bruges til at opklare forbrydelser, og derfor bliver brugt af regeringer og efterretningstjeneste i store dele af verden.

Eksempelvis har det danske politi iden 2018 anvendt it-systemet Polintel, der bygger på Palantirs værktøjer. Systemet gør politiet i stand til at hurtigere at bearbejde data, når en forbrydelse finder sted.

Senest har Palantir ifølge Wall Street Journal også samarbejdet med det amerikanske sundhedsstyrelse CDC om at bruge big data til at lave modeller for spredningen af coronavirus, der blandt andet kan bruges til at forudse belastningen på sundhedsvæsenet.

Læs også: Trump vil anvende kontroversielt datamining-firma til at spore smittespredning i USA: Skal suge data fra 87 dybe kilder

Ramt af kritik
Selskabet er dog ofte blevet mødt af kritik, fordi dets værktøjer kan bruges i overvågningssammenhæng.

Derudover har Palantir i USA også mødt kritik for sit samarbejde med de amerikanske immigrationsmyndigheder, der bruger Palantirs værktøjer i forbindelse med udvisningssager.

Palantir blev stiftet i 2003 og selskabet har den berømte amerikanske investor og PayPal-stifter Peter Thiel som en af sine medstiftere medstifter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.