Huawei overhaler Samsung: Er nu verdens største mobilproducent

Kinesiske Huawei overhaler Samsung som verdens største producent af mobiltelefoner.

Sydkoreanske Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner.

Men sådan er det ikke længere. I andet kvartal måtte Samsung nemlig overdrage kronen som verdens største mobil-producent for første gang til fremadstormende Huawei.

Det kinesiske selskab har længe åndet Samsung i nakken med sine kraftigt voksende salgstal.

I årets andet kvartal - fra april til juni - solgte Huawei 55,8 millioner mobiltelefoner globalt, mens Samsung solgte 53,7 millioner mobiltelefoner.

Begge salgstal er udtryk for markante fald i forhold til samme kvartal i fjor - for Huawei på fem procent og for Samsung på hele 30 procent.

Det skyldes stærkt faldende efterspørgsel - blandt andet på grund af corona-pandemien - i store markeder som Brasilien, USA og Europa.

Huaweis salg uden for hjemmemarkedet Kina faldt således med 27 procent i forhold til tilsvarende kvartal året før.

Til gengæld nyder Huawei godt af sin position på det kraftigt voksende kinesiske marked, hvor selskabet er klart størst.

Der står nemlig nu Huawei på næsten to ud af tre solgte mobiltelefoner i Kina, hvor salget af mobiltelefoner i andet kvartal så småt var ved at komme sig efter corona-virussen, der som bekendt ramte Kina som det første land i verden.

Det er nu et åbent spørgsmål, om Huawei vil forblive verdens største mobil-producent, når bølgerne efter corona-pandemien begynder at lægge sig igen.

Samsung meddeler, at selskabet forventer, at salget igen vil tage fart i efteråret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.