Artikel top billede

Huawei overhaler Samsung: Er nu verdens største mobilproducent

Kinesiske Huawei overhaler Samsung som verdens største producent af mobiltelefoner.

Sydkoreanske Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner.

Men sådan er det ikke længere. I andet kvartal måtte Samsung nemlig overdrage kronen som verdens største mobil-producent for første gang til fremadstormende Huawei.

Det kinesiske selskab har længe åndet Samsung i nakken med sine kraftigt voksende salgstal.

I årets andet kvartal - fra april til juni - solgte Huawei 55,8 millioner mobiltelefoner globalt, mens Samsung solgte 53,7 millioner mobiltelefoner.

Begge salgstal er udtryk for markante fald i forhold til samme kvartal i fjor - for Huawei på fem procent og for Samsung på hele 30 procent.

Det skyldes stærkt faldende efterspørgsel - blandt andet på grund af corona-pandemien - i store markeder som Brasilien, USA og Europa.

Huaweis salg uden for hjemmemarkedet Kina faldt således med 27 procent i forhold til tilsvarende kvartal året før.

Til gengæld nyder Huawei godt af sin position på det kraftigt voksende kinesiske marked, hvor selskabet er klart størst.

Der står nemlig nu Huawei på næsten to ud af tre solgte mobiltelefoner i Kina, hvor salget af mobiltelefoner i andet kvartal så småt var ved at komme sig efter corona-virussen, der som bekendt ramte Kina som det første land i verden.

Det er nu et åbent spørgsmål, om Huawei vil forblive verdens største mobil-producent, når bølgerne efter corona-pandemien begynder at lægge sig igen.

Samsung meddeler, at selskabet forventer, at salget igen vil tage fart i efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere