Facebook opjusterer klimamål: Vil gøre hele selskabets værdikæde CO2-neutral i 2030

I 2030 skal hele Facebooks værdikæde være CO2-neutral. Det melder selskabet i kølvandet på en række klimamål, der allerede i 2020 ser ud til at blive indfriet.

Facebook, der har gjort den blå bog til et milliardfortagende, har netop meldt ud, at selskabet i 2030 agter at fjerne hele sit CO2-aftryk fra sin værdikæde.

Det skal blandt ske via øget brug af vedvarende energi, hypereffektiv drift og løsninger, der kan fjerne CO2, lyder det i en blog fra Facebook.

"Vi anerkender, at situationen er presserende. Faktisk tror vi, at de næste 10 år vil være det afgørende årti i verdens bestræbelser på dramatisk at reducere drivhusgasemissioner, begrænse den globale opvarmning og afbøde virkningen af ​​klimaændringer. Derfor er vi forpligtet til at tackle klimaændringer gennem vores globale operationer, værdikæde og videre," lyder udmeldingen fra selskabet.

Klimaambitionen sker i kølvandet på, at Facebook i 2020 forventer at indfri en række mål sat i 2018.

Her meldte selskabet, at det ville reducere udledningen af drivhusgasser med 75 procent samt understøtte den samlede globale drift hos Facebook med 100 procent vedvarende energi.

Begge mål er Facebook godt på vej til at lykkes med i 2020, lyder meldingen.

Facebook's datacenter i Odense, der blev indviet i september 2019, er blandt andet 100 procent understøttet af vindenergi.

Læs også: Facebook: Vores data-center i Odense udvinder varme på et niveau, som man endnu ikke har nået noget andet sted i verden

Også Googke kunne for nyligt melde ud, at selskabet til 2030 har som mål, at a
l energi, der forbruges i den mægtige Google-forretning, skal være grøn og produceret af klima-neutrale anlæg som vind, sol eller lignende.

Det kan du læse mere om her: Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.