Netflix taber kunder i Sverige, mens Disney+ stormer frem

For første gang i otte år taber Netflix nu kunder på det svenske marked. 150.000 abonnenter er forsvundet på et år.

Den hårde konkurrence på streamingmarkedet ser ud til at ramme Netflix i vores broderland Sverige.

Ifølge det svenske erhvervsmedie DI viser den seneste udgave af medieanalysen Mediavision, at Netflix i tredje kvartal af 2020 for første gang siden lanceringen i Sverige i 2012 har oplevet en tilbagegang i antallet abonnementer.

Ifølge den svenske medie-analyse havde 1,5 millioner svenskere et Netflix-abonnement i tredje kvartal, hvilket er 110.000 færre end i samme kvartal i 2019.

”Årets tredje kvartal viser en spændende udvikling på det svenske streamingmarked. For første gang har husholdninger nu abonnementer på flere end to tjenester samtidig, og derudover er der blevet noteret et abonnementstab for Netflix,” siger Marie Nilsson, der er direktør for Mediavision.

Regnskab skuffede
På globalt plan oplever Netflix også konsekvenserne af den stigende konkurrence.

Således faldt Netflix’ aktie med 6 procent i sidste uge efter, at selskabets kvartalsregnskab viste, at selskabet fik færre nye abonnementer end forventet.

Læs også: Netflix taber pusten efter corona-optur

Disney stormer frem
Tilbagegangen for Netflix kommer samtidig med, at konkurrencen på streamingmarkedet er steget i løbet af det seneste år.

Således har både Apple og ikke mindst Disney lanceret deres egne nye streamingtjenester.

Disneys tjeneste, Disney+, har vist sig at være særlig populær.

I august meddelte Disney, at tjenesten har 60,5 millioner abonnementer på verdensplan, mens Disney+ ifølge DI har hentet 450.000 betalende husholdninger i Sverige i løbet af de første tre uger på det svenske marked.

Læs også: Disney forventer hård konkurrence på det danske streaming-marked: "Markedet er fyldt med konkurrenter"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.