Amazon og Google leverer imponerende rekordregnskaber på trods af coronakrisen

It-giganterne Google, Amazon og Apple har fremlagt rekordstore overskud selvom resten af erhvervslivet verden over holder vejret under coronakrisen.

Coronakrisen rammer ikke kun erhvervslivet negativt. De største amerikanske it-giganter har ligefrem rekordstore overskud.

Omsætningen hos e-handelsgiganten Amazon ramte et rekordhøjt niveau på 96 milliarder dollar.

Det er en stigning på 37 procent sammenlignet med samme periode sidste år, viser selskabets seneste regnskab for de seneste tre måneder, hvor mange verden over har været ramt af strenge corona-restriktioner.

Samtidig tredoblede selskabet resultatet på bundlinjen, der ender med et overskud på 6,3 milliarder dollar eller omkring 40 milliarder danske kroner, skriver avisen The Wall Street Journal.

Selskabets topchef og stifter forventer, at de kommende måneder bliver endnu stærkere op til de amerikanske helligdage op til jul

"Vi ser, at flere kunder end normalt handler tidligt til deres holiday gifts (blandt andet julegaver, red,.), der også er et af tegnene på, at det bliver en holiday season (feriesæson, red.) uden fortilfælde," forklarer Jeff Bezos ifølge avisen.

Læs også: Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik

Google følger tendensen.
Samme billede ser vi hos Google, der også kan levere et overskud der er langt højere end forventet.

Her steg omsætningen 10 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Dermed landede Googles moderselskab Alphabets omsætningen på 37,1 milliarder fra juli til september.

Også hos it-giganten Apple oplever man en kæmpe efterspørgsel på trods af coronakrisen.

Selvom antallet af solgte iPhones faldt drastisk efter lanceringen af den kommende iPhone 12, så lykkedes det alligevel selskabet at levere et imponerende resultat.

Omsætningen her endte på 64,7 procent, der er en stigning på tre procent.

Læs også: Digital tøj-platform vil købe op i Danmark for én milliard kroner: Nødvendigt for at udfordre Amazon


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.