Apple får bøde på 75 millioner kroner for vildledning om iPhone-modellers vandtæthed

Apple skal betale 75 millioner kroner i bøde for fejlagtige oplysninger til kunderne om iPhonens vandtæthed.

10 millioner euro. Så meget skal Apple betale i bøde i Italien for vildledning af de italienske iPhone-kunder.

Den italienske konkurrence-myndighed Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) har udstedt bøden til Apple, fordi den mener, at Apple har vildtledt forbrugerne om iPhonens vandtæthed.

Det er sket i forskellige former for reklamer, hvor Apple har oplyst, at iPhone-modeller fra iPhone 8 til iPhone 11 kan holde vand ude i op til en halv time på dybder mellem en meter og fire meter vand afhængig af model.

Ifølge AGCM er dette imidlertid ikke i overenstemmelse med sandheden.

Myndigheden peger på, at iPhone-modellerne kun kan leve op til påstanden i laboratorie-test med helt stille og rent vand. Men i den virkelige verden - hvor forbrugerne eksempelvis kan tabe deres telefoner i vand - holder påstanden ikke vand (om man så må sige).

Ifølge AGCM er også Apples garanti-bestemmelser vildledende, i det de ikke gælder, hvis telefonen bliver skadet af vand.

Du kan læse hele meddelelsen fra AGCM om bøden her.

Læs også:

Apple og Google indblandet i ny monopolsag: Italienske myndigheder har selskabernes cloud-tjenester i sigtekornet

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.