(Foto: Dan Jensen)

AWS lancerer ny cloud-løsning til Apple-udviklere

Amazon Web Services er klar med EC2 til macOS. Dermed åbner AWS for første gang op for Apples operativsystem i sin cloud-løsning EC2.

Amazon Web Services (AWS) åbner op for Apples styresystem macOS i sin cloud.

Det vil for første gang give app-udviklere til Apples enheder som iPhone, iPad og Mac-computere mulighed for at tilgå operativsystemet on demand.

Servicen hedder 'Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) Mac-instances'. EC2, der er AWS' klassiske cloud-løsning og arkitektur, er tidligere kun blevet tilbud til Windows og Linux.

Men nu får Apple-udviklerne altså også mulighed for at kunne bruge EC2.

"Tid og ressourcer, der tidligere er brugt til at opbygge og vedligeholde lokale macOS-infrastrukturer, kan nu fokuseres på at oprette kreative og nyttige apps og spil," lyder det i en skriftlig kommentar fra Johan Broman, nordisk chef for game tech solutions architecture, til Computerworld.

Stort potentiale
Kunder kan ifølge Johan Broman nu problemfrit levere og få adgang til macOS-computermiljøer og se frem til hurtigere app-udvikling og praktisk distribueret test.

Kunderne vil ifølge ham også kunne konsolidere udviklingen af ​​Apple-, Windows- og Android-apps på tværs af platforme til AWS.

"Millioner af Apple-udviklere er afhængige af macOS og dets værktøjer, rammeværk og API'er til at udvikle, bygge, teste og underskrive apps til Apples brancheførende platforme, der betjener mere end en milliard kunder globalt," skriver han og fortsætter:

"Nu med 'EC2 Mac instances' kan AWS-kunder køre macOS-workloads på AWS og drage fordel af skalaen, elasticiteten, pålideligheden og oplevelsen af ​​AWSs sikre on-demand infrastruktur."


EC2 giver brugerne mulighed for at leje virtuelle computere, som de kan køre deres egne computerapplikationer på.

EC2 Mac er tilgængelig i fem datacenter-regioner. I Europa bliver det i kun igennem Irland, tjenesten er tilgængelig.

AWS har bygget den nye service på de diminutice Mac-mini computere med Intels 8. generations 3.2 GHz Core i7-processorer parret op med 32 gigabyte ram.

Læs også: Derfor blev AWS ramt af kæmpenedbrud i sidste ugePremium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.