Massiv stigning i antallet af ransomware-angreb: Steg med knap 500 procent i 2020

Antallet af ransomware-angreb eksploderede i 2020, hvor der var 485 procent flere angreb mod Windows-baserede enheder end året før.

Antallet af ransomware-angreb nåede nye højder i 2020.

Der fandt nemlig 485 procent flere angreb sted end året forinden.

Det viser Bitdefenders nyudgivne cybersikkerhedsrapport over trusler mod forbrugere i 2020.

It-sikkerhedsselskabet skriver i en meddelelse, at de cyberkriminelle tilpassede deres kampagner til virkeligheden, der var præget af corona-virussen i 2020.

På globalt plan steg antallet af ransomware-rapporter mod Windows-baserede enheder med 485 procent i forhold til 2019. Dette tal er dog mindre end forventet, lyder det fra Bitdefender.

Men årsagen lader til at være, at angriberne i højere grad er gået efter større fisk.

Dette vurderes at være mere profitabelt for de cyberkriminelle, der i højere grad end tidligere truer velkendte virksomheder og organisationer med at offentliggøre følsomme oplysninger, hvis ikke de betaler en løsesum.

Stor stigning i angreb mod Android-enheder
På verdens plan fandt størstedelen af angrebene sted i løbet af første halvår 2020.

Det samme gør sig gældende i Danmark, hvor antallet af ransomware-angreb steg med henholdsvis 32 og 27 procent i første og andet kvartal.

Intensiteten i angreb mod Android-enheder tog også fart i løbet af sidste år, understreges det i rapporten.

Der var 32 procent flere trusselsrapporter mod Android-enheder i anden halvdel af året. I løbet af hele året relaterede 35 procent af alle rapporterne til malware-familien Android.Trojan.Agent.

Det er en type malware, der oftest skjuler sig på offerets enhed med formålet om at indsamle oplysninger eller gøre enheden til en del af et botnet til DDoS-angreb, lyder det.

Den næstmest rapporterede malware var Android.Trojan.Downloader, der steg med 10 procent. Denne bruges til at downloade andre typer malware ned på offerets enheder, efter den er blevet kompromitteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Henter milliarder af kroner fra den danske stat - men betaler nul kroner i skat: Se DXC Technologys svar til Computerworld - og de spørgsmål som selskabet ikke vil svare på
DXC Technology er en af landets største it-leverandører til det offentlige, men virksomheden har ikke betalt selskabsskab den seneste årrække. Se selskabets svar her og de spørgsmål, som redaktionen har stillet.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.