Artikel top billede

BEC åbner op for mere samarbejde blandt danske bankdatacentraler

De danske bankcentraler bør arbejde langt tættere sammen, end det er tilfældet i dag. Sådan lyder vurderingen fra flere sider blandt de danske bankdata-virksomheder.

Danske bankers it-infrastruktur er alt for forskellig. Det spænder ben for opkøb og salg internt i den danske finanssektor.

Derfor ser den danske bankdatacentral BEC gerne, et meget tættere samarbejde med de øvrige bankcentraler i Danmark.

Det skriver Børsen.

“Hvis man sidder som bank og skal fusionere, så er de store udfordringer, at det koster nogle penge at komme ud af en aftale, og at det er et ret stort arbejde at implementere en helt ny it-platform – både i forhold til nye it-systemer og nye processer,” siger direktør for BEC, Jesper Nielsen, til avisen.

Læs også: BEC indgår partnerskab med fremadstormende fintech-selskab

Både SDC og Bankdata kan genkende problemet, og de mener også, at der er behov for, at den danske finanssektor får fusioneret sin digitale infrastruktur langt mere, end det er tilfældet i dag.

Bankdatacentralerne er ejet af deres kunder. Det betyder, at selskaberne i dag leverer it-løsninger til deres egne ejere, der altså fordeler sig mellem en række danske banker og pengeinstitutter.

Hos SDC påpeger direktør Jesper Scharff, at muligheden for sammenlægning af de tre danske bankdatacentraler. Han vurderer, at det ikke er lykkedes netop fordi det vil være mere besværligt end mange forestiller sig.

Læs også: Derfor rydder BEC-boss op og forandrer hele butikken: Sløvt udviklingstempo har ramt vores kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere