Artikel top billede

Det nye Apple TV 4K er skabt til at få det absolut bedste ud af dit fjernsyn

Apples nye TV-boks er skabt til at støtte de nyeste formater og få det allerbedste ud af dit fjernsyn

Der skulle gå en rum tid, før Apple så behovet til at give sin Apple TV 4K boks en overhaling.

Men med nye formater med høj dynamik og øget frekvens er behovet for mere regnekraft vokset.

For at imødekomme det behov, introducerer det californiske selskab en ny Apple TV 4K med en A12 Bionic-processor ombord.

Her understøttes HDR-formater som Dolby Vision i høje framerate (60 fps) som blandt andet dem som tage med iPhone 12 Pro.

Dertil følger en ny fjernbetjening med både clickpad og en touchsensor, der kan dublere som jog-hjul – i stil med dem som iPod’en introducerede i sin tid.

Får det bedste ud af fjernsynet

Billedet du får er dog ikke bedre end det, som dit fjernsyn kan levere og det kan forringes yderligere, hvis farverne og kontrasten ikke er indstillet korrekt.

Det adresserer Apple ved at introducere en ny feature, hvor fjernsynet kalibreres i samspil med ens iPhone.

Denne sættes op til fjernsynet, hvorefter Apple TV 4K nu fintuner sit output, for at give kalibrerede resultater ud af ens tv.

Dertil fungerer Apples TV’s nye også som universal fjernbetjening til selve fjernsynet, så det blandt andet kan tænde og slukke stuealteret.

Apple TV 4K kan købes fra 30. april og ryger i handlen sidst i maj til priser fra 1.499 kroner for en version med 32 gigabyte lager og 1.699 kroner for en med 64 gigabyte lager ombord.

Læs også: Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple AirtagsPremium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.