Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danmark slår både Ukraine og Indien på fintech: Derfor vælger vi Danmark til udvikling til millioner af brugere

Klumme: Vores platform har for tiden mere end en million brugere, og potentielt skal vi op på 8-10 millioner brugere. Når man skal skalere i det regi og bygge en aktieplatform op med dertilhørende social media, så er Indien, Ukraine og de andre kendte hubs ikke førstevalget. Det er Danmark.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Det er den knappeste ressource i erhvervslivet i disse år: Den dygtige medarbejder.

Manglen på den dygtige, kvalificerede medarbejder kan du så gange med 10, når vi taler de dygtige tech-udviklere.

Og det bliver ikke mindre presserende, når det kommer til fintech.

I Danmark har vi et miljø, en forståelse og en erfaring, der gør, at vi ligger helt i toppen af lande, når vi taler udvikling af fintech.

Top-talenterne

Vi har selv været på jagt efter de dygtigste fintech udviklere, efter at Public.com-platformen i en periode onboardede to til tre brugere i sekundet, og vi senere havde investeringsrunde på 1,3 milliarder danske kroner.

Selvom det er udfordrende at finde de helt rigtige kandidater, har vi rekrutteret nogle af branchens toptalenter, der nu får en helt unik indsigt i, hvordan man arbejder med det nyest inden for tech-udvikling i de største hubs i Silicon Valley og New York.

Public.com er en amerikansk aktieplatform.

Ud over udviklingshubben i USA har vi hele tiden haft for øje, at vores udviklingscenter skulle ligge i Danmark.

Alle de kloge fra Silicon Valley til de øverste etager i New York har spurgt os undrende, hvorfor vi ikke har tech-udvikling i Indien, Ukraine, Polen eller lignende.

Det er blandt andet i disse lande, der er kæmpe udviklingshubs, hvor priserne er lavere, og arbejdsindsatsen målt i timer er højere.

Derfor har vi valgt Danmark

Vi har valgt Danmark som udviklingshub og har kontorer i Storkøbenhavn, og det er der en helt simpel grund til.

Ikke fordi co-founder Jannick Malling eller jeg selv er danske, men fordi Danmark ligger i toppen globalt, når vi taler fintech og digital udvikling.

USA er hjem til de største fintech virksomheder i verden og bliver derfor set som den bedste fintech talent pool.

Men i Danmark ser vi en langt større digitalisering og udvikling af fintech løsninger, særligt når det kommer til de danske banker.

Det kommer af cases som eBoks, Mobile Pay, Nets, QuickPay og mange flere.

De mange udviklingsprocesser, vi har set over de sidste par årtier, har skabt en undergrund af meget kompetente udviklere inden for fintech herhjemme.

Det er en skare, der også er omstillingsparat og klar til at bygge de største systemer i verden.

Vores platform har p.t. over en million brugere, og potentielt skal vi op på 8-10 millioner brugere.

Når man skal skalere i det regi og bygge en aktieplatform op med dertilhørende social media, så er Indien, Ukraine og de andre kendte hubs ikke førstevalget.

Danmark står stærkest fordi den innovative forståelse, tankegang og erfaring fra fintech og digitalisering er så tydelig.

Hvis vi gjorde endnu mere ud af det udadtil, så tror jeg, at vi herhjemme kunne blive en langt større fintech-hub og generere meget vækst under Dannebrog.

Fintech er globalt en af de fire-fem store vækst trends i disse år. Lad os udnytte det.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.