Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay dropper Danske Bank-platform efter fusion

På trods af investeringer på om mod en halv milliard, så dropper MobilePay Danske Banks it-platform efter fusionen med norske Vips og finske Pivo.

Danske Bank har gennem de seneste år investeret op mod en halv milliard kroner i mobilbetalingsløsningen MobilePay, men en stor del af den investering ser nu ud til at gå tabt.

For ifølge erhvervsmediet Finans betyder den kommende fusion mellem MobilePay, norske Vipps og finske Pivo, at den it-platform som MobilePay er bygget, på bliver skrottet.

Det nye fusionsselskab vil i stedet gøre brug af den platform, som norske Vipps anvender.

Tager masser af erfaring med

Claus Bunkenborg, der er topchef i MobilePay, afviser dog at Danske Banks investeringer i it-platformen er gået tabt.

”En ting er, at vi vælger en bestemt motor som den fremtidige it-motor. Noget andet er, at vi har masser af erfaring fra MobilePay-løsningerne, som vi bringer ind i det nye selskab. Vi har produkter, der ikke findes i de andre lande. En ting er, at it-koder kan være spildt. Noget andet er otte års MobilePay-erfaringer med, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Så jeg ser på ingen måde, at investeringerne er spildt,” siger han til Finans.

Vipps, der er ejet af samtlige norske banker, kommer til have en ejerandel på 65 procent af det nye selskab, men Danske Bank ejer 25 procent.

De tre selskaber har tilsammen har 11 millioner brugere og godt 300.000 butikker og webshops som kunder, og dermed bliver det ny-fusionerede selskaber til et Europas største mobilbetalings-selslkaber.

Ifølge Finans bidrager Danske Bank dog med det største antal brugere og erhvervskunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere