Artikel top billede

Lækkede data fra dating-appen Grindr afslører højtstående katolsk præst som homoseksuel

Data der angiveligt stammer fra dating-appen Grindr er blevet deanonymiseret og blevet brugt til at vise, at en højtstående præst i den katolske kirke i USA har besøgt natklubber for homoseksuelle. Grindr hævder, at det ikke er teknisk muligt at identificere selskabets brugere.

En katolsk præst og en af topfigurerne i den katolske kirke i USA Jeffrey Burrill har sagt sit job op, efter at der er blevet lækket data fra Grindr, der er en dating-app for homoseksuelle.

Det skriver den amerikanske avis Washington Post.

Ifølge Washington Post har et katolsk medie fået adgang til et datasæt, der viser, at Jeffrey Burrill har brugt appen Grindr og har opholdt sig på barer og natklubber for homoseksuelle.

Udover at være præst i den katolske kirke var Jeffrey Burrill også generalsekretær for organisationen USCCB (U.S Conference of Catholic Bishops), der organiserer konferencer for katolske præster.

Præster i den katolske kirke skal leve i cølibat, og samtidig tager den katolske kirke i USA ifølge Washington Post afstand fra alle seksuelle aktiviteter, der finder sted udenfor rammerne af et heteroseksuelt ægteskab.

Afsløret af lokationsdata fra datamægler

Det var i første omgang det katolske medie Pillar, der afslørede historien om præstens angivelige dobbeltliv.

Ifølge mediet stammer oplysninger fra en telefon, som har Burill har haft adgang til, der ”har udsendt datasignaler fra den lokationsbaserede dating app Grindr på næsten daglig basis i 2018, 2019 og 2020".

Mediet har på baggrund af lokationsdata kunne klarlægge, at en telefon, der i en stor del af tiden har opholdt sig på præstens private adresse og kontor også har besøgt natklubber for homoseksuelle. Det katolske medie oplyser, at det har fået verificeret sine data fra en dataekspert.

Datasættet stammer ifølge Pillar en såkaldt datamægler, der sælger data til marketingsbrug.

Mediet nævner ikke navnet på datamægleren og oplyser heller ikke, hvordan det har fået adgang til de følsomme data.

Grindr afviser

En talsperson for Grindr afviser over Washington Post at denne type data er tilgængelige for offentligheden.

”Der er absolut ingen beviser, der understøtter beskyldninger om uretmæssig dataindsamling eller databrug relateret til Grindr-app, som det bliver fremstillet.”

Talspersonen oplyser ligeledes, at den form for dataindsamling, der er beskrevet i sagen, teknisk set bør være uladesiggørlig.

Ifølge Washington Post har dataeksperter dog tidligere advaret om, at denne type data let kan kobles til personer, selvom de formelt set ikke indeholder navne eller brug-id.

Patrick Jackson, teknologidirektør hos databeskyttelsesfirmaet Disconnect, oplyser til Washington Post, at han ikke kender til lignende tilfælde, hvor følsomme data bliver de-anonymiseret og offentliggjort, men han forudser, at vi vil komme til at se mange lignende sager i fremtiden.Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.