Artikel top billede

EU på vej med skrappere krav til overførsel med kryptovaluta

Et nyt lovforslag i EU lægger op til strengere krav, når kryptovaluta som bitcoin overføres i et forsøg på at dæmme op for hvidvask og terror.

I et nyt lovforslag fra EU-Kommissionen lægges der op til strengere krav, når der foretages transaktioner med bitcoin og andre kryptovalutaer.

Det sker i et forsøg på at dæmme op for hvidvask og finansiering af terror.

Ifølge EU-Kommissionen bør der gælde de samme regler for overførsel af kryptovaluta, som der gør for traditionelle bankoverførsler.

Det skriver BBC.

Helt overordnet skal transaktioner med kryptoaktiver ifølge EU-Kommissionen være mere sporbare.

Lovforslaget vil blandt andet tvinge virksomheder, der overfører bitcoin eller andre kryptoaktiver, til at indsamle oplysninger om modtageren og afsenderen.

Derudover vil det også forbyde anonyme krypto-wallets.

Ifølge lovforslaget vil et firma, der overfører kryptovaluta for en kunde, eksempelvis være forpligtiget til at inkludere navn, adresse, fødselsdato, kontonummer og modtagernes navn.

Mens nogle udbydere af kryptoaktiver allerede er underlagt regler om hvidvaskning, vil det nye forslag ifølge EU-Kommissionen udvide reglerne til hele kryptosektoren.

Vi skal dog ikke regne med, at der kommer nye regler lige foreløbigt. Forslaget kan tage op mod to år, før det udmønter sig i konkret EU-lovgivning, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.