Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bog: Ritualer og fællesskab som bud på et lidt bedre liv

I How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion giver psykologiprofessor den videnskabelige forklaring på, hvordan myter og riter giver mennesker mod på at holde hovedet oppe – uanset om de tror på, at den guddommelige kraft er han, hun eller hen.

Den tyske filosof Friedrich Nietzsche erklærede som bekendt, at Gud er død, og det har mange så diskuteret indædt lige siden.

Men hvad enten man tror på det ene eller det andet eller slet ikke, så har talrige undersøgelser dokumenteret, at religiøse mennesker i snit lever længere og er mere tilfredse med tilværelsen end dem, der ikke er det.

Det skyldes dog ikke, at ateister er særligt udsat for at få tordenkiler i hovedet. Men snarere, at religion byder på en kombination af fællesskab, overgangsriter, idéen om et større formål, en lidt sundere levevis og større taknemmelighed for overhovedet at være til.

Så kan man drage fordel af den viden, også selv om man ikke tror på en højere magt? Det mener psykologi og universitetsprofessor David DeSteno, der midt i september udgav bogen How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion.

Bogen kortlægger, hvordan alt fra gennemorganiserede religioner til myter og riter hos stammefolk hjælper mennesker med at sætte tilværelsen i faste rammer. Men også, hvordan ikke-troende drager fordel af dén viden.

Hvilket kan være med til at modvirke den stress, depression og modløshed, der rammer mange mennesker. Særligt hvis de føler, at der mangler andre formål med tilværelsen end en smuk og velfungerende krop, den næste lønudbetaling, en større bil eller lidt mere sol på ferien.

Mange moderne samfund har et temmelig anstrengt forhold til religion, og det er David DeSteno udmærket klar over.

Derfor er Religion er - How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion heller ikke en bog for dem, der mener at have fundet meningen med det hele og savner en stor hammer at slå naboen og alle andre vantro djævle i hovedet med.

Bogen er snarere et bud på, hvordan religion gennem årtusinderne har vist sig at være et særdeles effektivt psykologisk værktøj, der bl.a. gør mennesker i stand til at stå op om morgenen uden at få øjeblikkelig trang til at kaste sig under dynen igen og give pokker i det hele.

Washington Post har for øvrigt bragt et udmærket interview med forfatteren, hvor han uddyber sine synspunkter – det kan man læse her.

Titel: Religion er - How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion / Forfatter: David DeSteno




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere