Artikel top billede

Bog: Ritualer og fællesskab som bud på et lidt bedre liv

I How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion giver psykologiprofessor den videnskabelige forklaring på, hvordan myter og riter giver mennesker mod på at holde hovedet oppe – uanset om de tror på, at den guddommelige kraft er han, hun eller hen.

Den tyske filosof Friedrich Nietzsche erklærede som bekendt, at Gud er død, og det har mange så diskuteret indædt lige siden.

Men hvad enten man tror på det ene eller det andet eller slet ikke, så har talrige undersøgelser dokumenteret, at religiøse mennesker i snit lever længere og er mere tilfredse med tilværelsen end dem, der ikke er det.

Det skyldes dog ikke, at ateister er særligt udsat for at få tordenkiler i hovedet. Men snarere, at religion byder på en kombination af fællesskab, overgangsriter, idéen om et større formål, en lidt sundere levevis og større taknemmelighed for overhovedet at være til.

Så kan man drage fordel af den viden, også selv om man ikke tror på en højere magt? Det mener psykologi og universitetsprofessor David DeSteno, der midt i september udgav bogen How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion.

Bogen kortlægger, hvordan alt fra gennemorganiserede religioner til myter og riter hos stammefolk hjælper mennesker med at sætte tilværelsen i faste rammer. Men også, hvordan ikke-troende drager fordel af dén viden.

Hvilket kan være med til at modvirke den stress, depression og modløshed, der rammer mange mennesker. Særligt hvis de føler, at der mangler andre formål med tilværelsen end en smuk og velfungerende krop, den næste lønudbetaling, en større bil eller lidt mere sol på ferien.

Mange moderne samfund har et temmelig anstrengt forhold til religion, og det er David DeSteno udmærket klar over.

Derfor er Religion er - How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion heller ikke en bog for dem, der mener at have fundet meningen med det hele og savner en stor hammer at slå naboen og alle andre vantro djævle i hovedet med.

Bogen er snarere et bud på, hvordan religion gennem årtusinderne har vist sig at være et særdeles effektivt psykologisk værktøj, der bl.a. gør mennesker i stand til at stå op om morgenen uden at få øjeblikkelig trang til at kaste sig under dynen igen og give pokker i det hele.

Washington Post har for øvrigt bragt et udmærket interview med forfatteren, hvor han uddyber sine synspunkter – det kan man læse her.

Titel: Religion er - How God Works: The Science Behind the Benefits of Religion / Forfatter: David DeSteno
IT-JOB

ForeFlight

iOS udviklere

Trelleborg Sealing Solutions Helsingør A/S

SAP Business Analyst – Logistics & Warehousing

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UX designer til agilt team
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere