Artikel top billede

Microsoft lukker LinkedIn ned i Kina - vil udvikle ny lokal version uden sociale opslag

Efter politiske stramninger kaster Microsoft nu håndklædet i ringen, og lukker erhvervs-platformen LinkedIn ned i Kina. Men med visionen om, at et nyt erhvervsmedie vil genopstå i landet i en mere lokalt tilpasset form.

I Kina var LinkedIn i forvejen versioneret i en særlig bestemt lokal form, der passer til det kinesiske publum.

Men på grund af "et betydeligt mere udfordrende driftsmiljø og større krav til overholdelse i Kina" vælger LinkedIns ejer Microsoft nu at lukke mediet ned for landets 52 millioner brugere.

Det skriver Bloomberg.

LinkedIn i sin nuværende form, som et professionelt social medie planlægger Microsoft, som ejer platformen, forsvinder altså for sine kinesiske brugere.

I stedet vil techgiganten lave en ny version for publikummet i Kina med navnet InJobs, som vil have fokus på i stedet at hjælpe brugere med at finde job og virksomheder med at opdage relevante kandidater.

På den nye platform vil der ikke være mulighed for at dele indlæg elelr artikler, og det vil dermed ikke indeholde et socialt feed som vi kender fra de fleste sociale medieplatfome.

Linkedin, der kig ind i Kina i 2014, har indtil videre gjort det under navnet Lingying, har været det eneste sociale medie-netværk, der har fået lov at opererer i landet. Dermed bliver Microsoft også den sidste store sociale medie-udbyder til at trække sig fra landet.

Det er generelt et svært forrettningsliv, som den kinesiske regering giver amerikanske techgiganter. Den kinesiske præsident Xi Jinping har opfordret embedsmænd til at styrke antitrustsamarbejdet for at sikre fair konkurrence i et forsøg på at udjæne de uligheder landet har kæmpet med de seneste årtier.