Artikel top billede

(Foto: Tile)

Syv måneder efter Apples frontal-angreb: Nu sælger Tile sin forretning for milliard-beløb

Ting-finder-dimsen Tile er nu blevet solgt for 205 millioner dollar. Det sker efter, at selskabet for syv måneder siden blev ramt af et regulært frontalangreb fra Apple.

Amerikanske Tile, der var blandt de første på markedet for såkaldte bluetooth-trackere, sælger nu sin forretning til selskabet Life360 for 205 millioner dollar, hvilket svarer til cirka 1,35 milliarder kroner.

Det oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

Handlen ventes at blive endelig færdiggjort i første kvartal af 2022, og salget kommer kun lidt over halvt år efter, at Apple i april lancerede sine Airtags, der et produkt, som er næsten identisk med Tiles enheder.

Beskyldte Apple for misbrug

Tile er blandt andet et af flere selskaber, der tidligere på året deltog i en høring ved det amerikanske senat, hvor Apple blev beskydt for at misbruge sin dominerende status på App Store.

Her kritiserede Tile Apple for at bedrive unfair konkurrence, fordi Apples Airtags har adgang til en særlig chip i iPhonen, som Tile ikke får adgang til. Og dermed giver Apple sig selv en konkurrencefordel, mener Tile.

”Hvis apple kan vende sig mod os, så kan de vende sig mod alle. Hvis Apple vælger at konkurrere direkte mod udviklere på selskabets egen platform, så bør de gøre på fair vis og på samme vilkår,” lød det i den forbindelse fra Kirsten Daru, der er juridisk chef for Tile.

Læs Computerworlds anmeldelse af Airtags her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere