Artikel top billede

Jesper Boysen, administrerende direktør hos Power. (Foto: PR-Foto / Line Thit Klein)

It-forhandlere frygter tomme hylder til jul: “Der er allerede nu er knaphed på, og nogle hylder vil være tomme”

De to største forbrugervirksomheder inden for elektronik frygter, at der kommer til at mangle en lang række it-produkter op til jul. Forsyningskrisen risikerer at være skyld i tomme hylder i flere butikker.

Fredag åbner en lang række butikker for Black Friday tilbud, og det kan være sidste chance for at få fat på en række elektronikprodukter inden jul.

Det fortæller de to største forhandlere af forbrugerelektronik Elgiganten og Power til erhvervsmediet Finans.

De to selskaber meddeler, at man allerede nu mærker konsekvenserne af krisen i de globale forsyningskæder, der har ramt store dele af forbrugermarkedet.

“Vi har forberedt os på black week og købt ind - endda mere end vi plejer, men der er enkelte varer, der allerede nu er knaphed på, og nogle hylder vil være tomme. Der vil være nogle produkter, som vi ikke kan få hjem til jul,” siger Peder Stedal, der er administrerende direktør i Elgiganten til mediet.

Coronakrisen har betydet generelle problemer med de globale forsyningskæder, men kombineret med en global mangel på mikrochips er manglen på produkter gået særligt hårdt ud over it-produkter.

Flere andre it-producenter som B&O og høreapparat-giganten GN Store Nord har begge tidligere meddelt at manglen på chips har tvunget dem til at ændre i produktionen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere