Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Vinder EM i e-handel: Danske virksomheder er ellevilde med at sælge på nettet

Digitalt salg er voldsomt populært i dansk erhvervsliv, men ifølge en ekspert har danske virksomheder været varsomme med at bruge nettet til at sælge til kunden uden for landets grænser.

I intet andet europæisk land er virksomhederne så vilde med at sælge digitalt, som tilfældet er Danmark.

For ifølge Berlingske viser en ny analyse fra Sydbank, at Danmark 38 procent af de danske virksomheder i dag sælger sine produkter digitalt, hvilket er den største andel i Europa

De danske virksomheder har følge Beringske gennem mange år primært haft fokus på det danske marked, og derfor kan der være et stort uudnyttet eksportpotentiale.

"De danske virksomheder er rigtig gode til e-handel. Faktisk ligger de danske virksomheder nummer ét i EU, når man ser på andelen af virksomheder, der har e-salg. De danske e-handelsvirksomheder har dog primært haft fokus på det danske hjemmemarked, mens de har været varsomme med at rette blikket mod udlandet. Det manglende fokus på udlandet har betydet, at Danmark i en årrække har været blandt de absolutte bundskrabere i EU, når det kommer til andelen af e-handelsvirksomheder, der har salg til udlandet. De seneste tal fra Eurostat (EUs statistiske kontor, red.) peger dog på, at dette billede er ved at ændre sig,” siger Morten Laugesen, erhvervsøkonom i Sydbank, til Berlingske.

Ifølge Sydbank analyse er det i dag 38 procent af alle danske e-handelsvirksomhed, der eksporterer til udlandet. I 2017 var tallet 31 procent.

Sydbanks definition af e-handel indbefatter ifølge Berlingske salg via hjemmeside, app og via markedspladser som eksempelvis Amazon, eBay eller Alibaba.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?