Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

En flodbølge af Apple-nyheder vil skylle over os til efteråret: Få overblikket her

Det bliver et hæsblæsende efterår på produktfronten hos Apple. Dusinvis af nye produkter er på trapperne.

Efteråret 2022 ser ud til blive et usædvanligt travlt et af slagsen for Apple, som ellers ikke plejer at holde igen med produktnyheder op til julehandlen.

Fire nye iPhones, fire nye iPads, syv nye Macs, tre nye Watches og meget mere er blandt de mange nyheder, som Apple synes at have på tapetet på den anden side af sommerferien.

Herunder får du overblikket over, hvad du kan forvente af æble-nyheder fra Californien.

Ny iPhone størrelse

At Apple vil være klar med et nyt kuld af iPhones overrasker ikke.

Det er nu 15. år i træk, at Apple er klar med en ny smartphone-kollektion til efteråret.

Årets lancering af, hvad der med al sandsynlighed bliver iPhone 14, vil dog byde på et nyt format til iPhone 14, hvor den lille ’mini’ model vrages til fordel for en storskærmsmodel, der strækker sig over 6,7 tommer – ligesom iPhone 13 Pro Max, noterer Bloombergs Apple-kender Marc Gurmann.

Som noget nyt vil der fremover være ydelsesforskel mellem de almindelige iPhones og ’Pro’-modellerne, da det kun bliver sidstnævnte, der får den kommende A16-processor. iPhone 14 og iPhone 14 Max vil i stedet arve A15 processoren fra iPhone 13-familien, lyder det.

Skiftet til USB-C i stedet for Lightning-stikket forventes ikke at ske i denne ombæring, men først en gang i 2023.

Det kan dog betyde, at iPhone 14 bliver den sidste Apple-enhed med det særlige Lightning-stik ombord.

Stærke iPads

Her forventes Apple at styrke både top og bund i selskabets tablet-portefølje.

I bunden bliver den almindelige iPad ifølge netmediet 9to5Mac styrket med en lidt større skærm, et nyt design med USB-C port og den samme A14 Bionic-processor med mulighed for 5G, som man også finder i iPad Air årgang 2020.

iPad Pro-kollektionen bliver også opdateret her til efteråret, ved en opgradering til den vilde M2-processor.

To skærmstørrelser, 11 og 12,9 tommer, er fortsat i spil, men en gigant iPad med over 14 tommer skærm bliver også rygtet, hvis ikke til efteråret så til begyndelsen af 2023.

Mægtige M2 maskiner

Apples spritnye M2-processor er ikke kun forbeholdt de nye Pro-iPads, men vil finde vej til en stribe øvrige enheder, navnlig selskabets Macs. Således vil selskabets Mac mini også få sig en M2-overhaling.

Nye kraftigere versioner af M2 er også på tapetet, med M2 Pro, M2 Ultra og M2 Extreme som langt kraftigere versioner af den i forvejen kraftige M2.

M2 Pro får vi ifølge Bloomberg at se inde i en ny Mac Mini, samt 14- og 16-tommers MacBook Pro.

M2 Ultra og M2 Extreme er tiltænkt en revideret Mac Pro, der skulle sætte helt nye performance-højder for, hvad en Mac kan præstere.

Den mest interessante anvendelse af M2-processoren kommer givetvis til at findes i det kommende Mixed Reality headset fra Apple – denne spås dog først til at se dagens lys på den anden side af nytåret 2022.

Med på farten

Apples produkt-offensiv stopper ikke ved smartphones, tablets og computere. Flere af Apples wearable produkter står overfor en overhaling.

Således kan vi forvente at se hele tre nye version af Apple Watch. En prisvenlig version 2.0 af Watch SE, et nyt Watch Series 8 samt en ny, mere hårdfør serie møntet til ekstrem sport.

Apples bedste headset i Airpods Pro-serien skulle stå overfor en snarlig overhaling, med en ny lydchip der skulle sikre bedre musikkvalitet.

Nyt til hjemmet

Apple barsler også med nyt til hjemmet i form af et nyt Apple TV, som skulle byde på en stærkere A14-processor samt mere hukommelse.

HomePod smart-højttaleren skulle også stå overfor en opgradering, der skulle give blandt andet et nyt display og multi-touch understøttelse.