Artikel top billede

Photo by CardMapr.nl on Unsplash (Foto: Unsplash)

Har din iPhone fået solstik i sommervarmen? Apples kort-app ramt af kæmpe koks i Danmark

Der er tilsyneladende rod med Apples kort-data i øjeblikket, og derfor er der en risiko for, at Apple sender dig på en gevaldig omvej i det danske sommerland.

Har din iPhone i løbet af sommerferie guidet dig det helt forkerte sted hen, så kan årsagen være, at du bruger Apples kort-app, også kendt som Apple Maps.

For noget tyder på, at Apples kort er ramt af problemer herhjemme.

Computerworld har således gennem de seneste dage ved selvsyn kunne konstatere, at mystiske stednavne dukker op på tilsyneladende tilfældige steder rundt omkring i Danmark i øjeblikket.

Eksempelvis vil sommerhusgæster der er på vej til Tisvilde Lunde, der ligger mellem Tibirke og Tisvilde i Nordsjælland, måske blive overrasket, når deres kort-app vil have dem til at køre til Odense.

Ligger Kostræde Banker i København?

På samme måde vil gæsterne til Grøn Koncert i Valbyparken i København i weekenden sandsynligvis også blive overrasket, når de åbner Apples kort-app.

For her vil de kunne konstatere, at de befinder sig i udkanten af Kostræde Banker, der også er navnet på et sommerhusområde syd for Karrebæksminde i Sydsjælland.

Overvejer koncertgæsterne at starte dagen med en brunch i Carlsbergbyen vil de også her kunne konstatere, at den eksklusive bydel i København tilsyneladende er blevet omdøbt til Horsemose, mens området mellem Statens Museum For Kunst og Holmens Kirkegård i den centrale København eksempelvis nu har skiftet navn til Torpmagle Overdrev.

Det er dog ikke kun i København den er gal. Eksempelvis er den nordsjællandske by Snekkersten nu at finde i Aarhus, hvor den i øvrigt ligger i gåafstand fra Askeby, som normalt er at finde på Møn.

Konroversiel lancering

Det er langt fra første gang, at Apples kort-app er blevet ramt af problemer. Appen blev for 10 år siden introduceret under stort ståhej i forbindelse med lanceringen af iOS 6, hvor den erstattede Google Maps som standard-kortet på iPhonen.

Det førte til massiv kritik fra brugerne, der hurtigt kunne konstatere, at Apples Kort langt fra var på niveau med Googles.

Kort tid efter blev Apples daværende iOS-chef Scott Forstall, der havde ansvaret for lanceringen af Apples Maps, presset til at forlade Apple.

Det er uvist, hvad problemerne skyldes i denne ombæring, men noget kunne tyde på, at der er rod i Apples kortdatabase, hvor Apple blandt andet gør brug af crowdsourcede data fra Open Street Maps

Computerworld har rettet henvendelse til Apples kommunikationsbureau i Danmark og forsøger i øjeblikket at få svar på, hvad fejlen skyldes og hvornår den forventes udbedret.