Af Peter Hyldahl, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Testdeltagerne fra Seagate og WD kan i princippet det samme, men ved første øjekast er Seagate mest attraktiv på grund af lidt mindre dimensioner og flot design. Der er dog ingen indbygget kortlæser, hvilket gør den til et ”no-go” for mange brugere. Til gengæld er softwaren god og omfattende.
Disken kan nemlig stort set kommunikere over alle ”kanaler”: Apple AirPlay, Wi-Fi, smartphone, tablet, tv (via DLNA) osv. Og det er ret let at sætte kommunikationen op selv for netværksnovicer. Når programmet er installeret, er der mappeopdelinger, og det er let at tilgå alt på disken. Rent praktisk sættes den op via en app, og herefter kan du browse rundt i mapperne, lægge dokumenter og filer på disken eller hente dem.
Ser ud som en USB-baseret, ekstern harddisk, men er en komplet NAS.
Opsætning af for eksempel Dropbox, Google Drive og andre tjenester kører også godt, og det er netop den meget logiske opbygning af softwaren med overskuelige mapper og indstillinger, der gør Seagate attraktiv. Desuden er batteritiden på 10 timer perfekt – det er omkring det samme, som en tablet i den gode ende kan klare.
Hvis du ønsker en kompakt og bærbar, trådløs NAS, som du kan bruge på tværs af mange forskellige enheder, er Seagate Wireless Plus vores forslag. Den er den bedste allroundløsning af de tre produkter, vi tester her.