Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

CES: Nye Samsung-tv'er – kæmpe-skærme og endnu bedre Neo QLED

Der er nye Micro LED, Neo QLED og Lifestyle TV'er på menuen hos Samsung, der via en ny Smart Hub også muliggør smart indholdsstyring, videoopkald, multitasking på skærmen, NFT-håndtering og meget mere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ved CES-messen i Las Vegas har Samsung løftet sløret for nye Micro LED, Neo QLED og Lifestyle-tv'er.

Samsungs mest avancerede skærmteknologi, Micro LED er baseret på 25 millioner mikrometer store LED'er, der individuelt producerer lys og farve, hvilket skaber stor dybde, levende farver og et øget niveau af klarhed og kontrast.

Samsung er klar med Micro LED i tre forskellige størrelser: 110", 101" og 89".

2022-versionen af Micro LED understøtter 20-bit gråtonedybde. Det skal, ifølge Samsungs pressemeddelelse, sikrer præcis kontrol med over 1 million trin af lysstyrke og farveniveauer. Skærmen understøtter også 100 procent af DCI- og Adobe RGB-farveskalaen, så farverne bliver naturtro.

Skærm-til-ramme-forholdet er 99,99 procent i de nye Micro LED-modeller, der også kommer med nye tilpasningsfunktioner. Art Mode giver mulighed for at skabe sit eget kunstgalleri ved at vælge og vise deres yndlingskunstværker eller digitale fotografier. 2022 Micro LED kommer også med to eksklusive værker fra den kendte kunstner og designer Refik Anadol.

Multi View giver brugerne mulighed for at se indhold fra fire forskellige kilder samtidigt - fra enhver eller alle de fire HDMI-porte - i 4K-opløsning med op til 120 fps.

Dolby Atmos giver samtidig stor lydoplevelse med top-, side- og bundhøjttalere.

Stærke farver

Dette års Neo Quantum Processor introducerer BLU (baggrundsbelysningsenhed) med Advanced Contrast Mapping og 14-bit graduering for bedre kontrol over lyskilden - Quantum Mini LED'er. Dette giver de nye Neo QLED-TV'er mulighed for at styre lysstyrken i 16.384 trin, firedoblet fra de tidligere 4.096 trin.

Den nye Shape Adaptive Light-teknologi bruger Neo Quantum-processoren til at analysere linjer, former og overflader for at styre formen af lyset fra Quantum Mini LED, som forbedrer lysstyrken og præcisionen af alle former på skærmen.

Samsungs 2022 Neo QLED er også udstyret med Real Depth Enhancer, en multi-intelligens billedkvalitetsalgoritme. Det gør seeroplevelsen mere virkelighedstro ved at bestemme og bearbejde et objekt på skærmen i forhold til dets baggrund og dermed skabe en følelse af dybde.

Derudover har Samsungs 2022 Neo QLED EyeComfort-tilstand, som automatisk justerer skærmens lysstyrke og tone baseret på en indbygget lyssensor og information om solnedgang og -opgang. Efterhånden som lyset i brugerens omgivelser ændrer sig, vil skærmen gradvist reducere mængden af lys og fremhæve varmere toner og dermed justere niveauerne af blåt lys herefter. Dette skaber en mere behagelig seeroplevelse i mørke omgivelser ved at reducere det blå lys.

Neo QLEDs lydfunktioner får også en opgradering. 2022-produkterne kommer med OTS Pro, der er baseret på OTS (Object Tracking Sound), der styrer lyden, så den bevæger sig rundt i rummet for bedre at følge objektet på skærmen. OTS Pro indeholder kraftfulde opadvendte højttalere, der skaber øvre surroundlyd. 2022 Neo QLED leverer også Dolby Atmos-lyd takket være nye topkanalshøjttalere.

Design og teknologi i fin balance

Samsungs Lifestyle-skærme til 2022 anvender en ny mat skærm med anti-reflekterende og anti-fingeraftryksegenskaber. Den nye Matte Display har også modtaget tre verifikationer fra UL (Underwriter Laboratories) for at være "Reflection Glare Free", "Discomfort Glare Free" og "Disability Glare Free".

The Frame tilbyder nu en realistisk kunstoplevelse takket være en anti-refleks og lavreflekterende panelteknologi karakteriseret ved en mat skærm. Det modvirker også fingeraftryk og pletter. Rammen fås i størrelser fra 32" til 85".

The Serif kommer også med en mat finish på rammen, der smelter sammen med det matte display. Med tilføjelsen af en størrelsesmulighed på 65" er The Serif nu tilgængelig i størrelser fra 43" til 65".

The Sero tilbyder en optimeret seeroplevelse med den nye Matte Display i både vertikal og horisontal position. Den nye vertikale Multi View-funktion giver brugeren mulighed for at se forskellige typer indhold på skærmen eller søge efter information online, mens de ser noget andet.

Ny Smart Hub og apps

Samsungs Smart TV kommer i 2022 med en ny Smart Hub med en sidebar som tillader nem overgang mellem forskellige kategorier såsom Media, Gaming Hub og Ambient.

Gaming Hub: Samsung Gaming Hub giver spillere mulighed for hurtigere at opdage og hoppe ind i spil, de kan lide, gennem spilstreamingtjenester. Spillere vil have adgang til et omfattende spilbibliotek gennem Samsungs partnerskab med NVIDIA GeForce Now, Stadia og Utomik. Gaming Hub vil dog ikke være tilgængelig på det nordiske marked.

Dertil kommer andre nye apps, såsom.

Watch together: Den nye app giver brugerne mulighed for at videochatte med venner og familie, mens de ser deres yndlingsprogrammer og -film sammen.

NFT Platform: Denne app har en integreret platform til at opdage og købe digitale kunstværker via Micro LED, Neo QLED og The Frame.

Smart Calibration: Denne funktion giver brugerne mulighed for at finjustere indstillingerne for optimal billedkvalitet. Grundtilstanden har en hurtig måde at kalibrere skærmene på inden for 30 sekunder, mens den professionelle tilstand optimerer skærmene til neutral billedkvalitet på cirka 10 minutter.

Udvidede tilbehørsmuligheder

2022-modellerne kommer også med et udvidet sortiment af tilbehør for at skræddersy brugeroplevelsen. Det automatisk roterende vægbeslag og stativ arver den vertikale seeroplevelse fra The Sero, hvilket giver brugerne mulighed for at nyde mobilvisning ved automatisk at dreje deres skærme.

For at komplementere tilbehøret vil 2022-produkterne understøtte en vertikal grænseflade, inklusive Smart Hub, og tilbyde en vertikal Multi View-funktion. Det vil tilbyde apps som YouTube samt spejling og casting i vertikal tilstand. Endelig er livsstilsfunktioner såsom Ambient Mode+ og Art Mode også tilgængelige i vertikal tilstand. Den nye rotationsknap på fjernbetjeningen giver brugerne mulighed for nemt at dreje skærmen.

Med endnu flere rammer til The Frame og full motion slim-fit vægbeslag til mange TV er der rig mulighed for at skabe din egen personlige stil med Samsungs 2022 skærme.

Der er ikke nogen lanceringsdatoer for de nye tv'er endnu, ligesom der heller ikke er offentliggjort priser.
IT-JOB

Safe IT-Solutions ApS

Engageret IT-supporter

Sentia Denmark A/S

Internal IT Engineer

Politiets Efterretningstjeneste

OSINT-specialister til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere