Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips 498P9Z: Arbejde og gaming i et bredere perspektiv

Philips 498P9Z giver dig et ultrabredt billede, svarende til to 16:9-skærme side om side. Det åbner for multitasking og giver helt nye dimensioner i spiloplevelsen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du træt af at klikke dig frem og tilbage mellem programmer, når du arbejder, kunne en skærm som Philips 498P9Z måske være sagen.
Her får du et ultrabredt billede i 32:9-format. Det svarer til to 16:9-skærme side om side.

Du kan derfor have to programmer åbne samtidig i fuldt format. Det er en stor fordel, hvis du eksempelvis arbejder med kodning, grafisk arbejde på tværs af Adobe-programmer eller måske blot ønsker at have din mailindbakke synlig altid uanset, hvad du ellers foretager dig.

Du kan også vælge at se to kilder, eksempelvis din stationære arbejdscomputer og din bærbare pc samtidig. En KVM-switch gør det muligt at styre to separate enheder med samme mus og tastatur-setup samt at skifte kilde med et tryk på en knap.

Gode tilslutninger

Tre HDMI 2.0 og en DisplayPort 1.4 giver god mulighed for at tilslutte diverse enheder, og dertil kommer fire USB 3.2, den ene med mulighed for at oplade smartphones, bærbare og andet.

Selvom Philips 498P9 ikke fylder mere end en 27”-skærm i højden, gør den ekstra bredde, at vi er oppe i en skærmstørrelse, der hedder 49”.

Det kræver en pæn mængde pixel at dække et areal af denne størrelse så tæt, at billedet ikke bliver kornet. Opløsningen er 5120 x 1440 pixel, altså højere end 4K. Og det er faktisk slet ikke for meget. Det er lige nøjagtig nok til, at du får et tilpas skarpt billede, hvor du ikke generes af pixelering. Pixeltætheden er 109 ppi – ikke specielt prangende.

Der er anvendt et VA LCD-panel, og selvom betragtningsvinklerne derfor ikke er helt på niveau med et ips-panel, så er de fine nok til, at det ikke bliver et problem. Skærmen står med flot kontrast og gode farver.

Se skærmen i sollys

En antireflekterende belægning og en høj lysstyrke gør, at du uden problemer kan tyde skærmen, selvom sollyset brager ind af vinduet. Der er også teknologier til at skåne dine øjne mod flimmer og blåt lys.

Under skærmen er to 5-watts-højttalere, som leverer en lyd, der er bedre end gennemsnitsskærmen og tilstrækkelig til notifikationer og lidt YouTube-video, men heller ikke mere. Betjeningen foregår også under skærmen – med fire trykknapper – og er præcis så fnidret som på størstedelen af markedets modeller.

Trods størrelsen er skærmen forholdsvis nem at sætte op. Den placeres direkte på den store metalfod, hvorefter der skrues et par skruer i for at sikre grebet. Mere skal der ikke til. Den kan justeres i højde og hældning og er lavet i genanvendeligt plastik med en nydelig og diskret fremtoning.