Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Logitech POP Keys: Dine emojis fortjener et bedre tastatur

Ideen er udmærket, men kvaliteten af Logitech POP Keys er desværre for ringe til, at emojikonceptet får lov at udfolde sig ordentligt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du blandt dem, der sjældent afslutter en sætning uden en emoji eller to, så er dette tastatur som skabt for dig. Her er nemlig dedikerede emoji-taster. Ikke mindre end fire styk placeret nemt tilgængeligt i venstre side, så du til hver en tid kan skyde et humørikon af. Dertil kommer en ekstra tast med direkte adgang til den komplette menu af alverdens emojier.

Skræddersy dit layout

Emojierne er afbildet på tasterne. Fra æsken kommer Pop Keys med fire af de mest brugte præmonteret, og der følger yderligere fire løse taster med andre ikoner med i pakken, så du kan skræddersy dit eget layout.

Du tilegner tasten den ønskede emoji i det brugervenlige Options-program. Otte ikoner dækker dog langtfra hele paletten af emojier. Skulle du ønske en anden emoji end dem, der svarer til tasteikonerne, er det ikke noget problem at knytte en vilkårlig emoji til en hvilken som helst tast. Tasten svarer så blot ikke til den emoji, der produceres, og på den måde kan det nemt blive lidt forvirrende.

Støjende taster

Tilslutningen af tastaturet sker enten med Bluetooth eller med Bolt-donglen, som følger med. Tre enheder, inklusive smartphones, kan tilkobles samtidig, og der er knapper til hurtigt at skifte mellem dem.

Tastaturet fås i tre forskellige farvesammensætninger og har et lidt retroagtigt skrivemaskinedesign. Det ser indbydende ud, men tastaturet er ærlig talt lidt anstreng­ende at skrive på.

Oplevelsen er i hvert fald milevidt fra Logitechs fremragende serie af MX-tastaturer, som er vores foretrukne skriveredskab.

https://www.altomdata.dk/logitech-mx-keys-mini-test-foersteklasses-tastatur-i-mini-format/

Vandringen er enormt høj, og tastauret udsender en høj klakkende lyd, som kollegerne på kontoret hurtigt blev temmelig trætte af at skulle lægge øre til.

Bruger løse batterier

Medvirkende til at trække oplevelsen ned er det, at tastaturet kører på løse AAA-batterier. I et tastatur til 700 kroner kan man tillade sig at forvente indbygget batteri.

Ideen er ellers udmærket. Vi køber hele emoji-konceptet. Desværre er det pakket ind i et halvringe tastatur.

Samlet vurdering: 3/6 stjerner

Pris: 699 kroner