Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Seriøs gaming kræver noget andet af computeren end kontorarbejde, og med Nitro 5 har Acer givet den hele armen for at levere de bedste vilkår for en mobil spiloplevelse, uden at rive budgettet fuldstændig fra hinanden.
At der er tale om en fuldblods gaming-maskine er klart allerede ved første blik. Den bagudskudte bagende, de kraftige kølegitre og de grafiske aftegninger bag på skærmen sender et utvetydigt signal om at denne maskine er skabt til at spille.
Et signal der kun bliver endnu tydeligere, når du løfter skærmen og møder en hær af farvelysende taster, klar til at blive tæsket igennem af ivrige gaming-fingre. Lyset i tasterne er konfigurerbart og de vigtigste zoner til populære spil er afmarkeret på forhånd.
God kontrol
Tasterne har fin vandring og responsivt klik, men er lige lovlig gummiagtige og vaklende til vores smag. Touhpaden er helt udmærket.
Over tasterne er et højttaler-gitter, som kan udsende kraftfuld lyd. når spillene flyder over skærmen. En fin klarhed i gengivelsen gør det nemt at orientere sig i spillene, men bund er der ikke meget af.
Skærmen er en 15,6" IPS-model. Opløsningen er Fuld HD, hvilket lige akkurat er tilstrækkeligt for en skarp oplevelsen på en skærm af denne størrelse. Lysstyrken er 300 nits, hvilket er ganske fint i almindelige indendørs scenarier, men til udendørs brug er det i underkanten.
Smæk på grafikken
Med 144 Hz opdateringshastighed er der grundlag for smidige gaming-oplevelse og det indbyggede GTX 3060 grafikkort har musklerne til at understøtte de høje framerates. Vi startede med at teste i standard-tilstand, sat til ydelsesprioritering i Windows 11s strømindstillinger.
Her opnåede vi over 95 fps i Battlefield V, da vi benchmarkede computeren med Time Spy suiten i 3DMark. Den grafiske score blev 7.813, hvilket er flot og blev fint understøttet af en imponerende 99867 OpenCL-score i Geekbench 5. Grafikkortet præsterer således pænt over forventning, hvilket kan have noget at gøre med den effektive køling Acer har forsynet maskinen med. Den er ikke ligefrem lydløs. Når maskinen arbejder igennem, er der hørbar susen, men det til er til at leve med, hvis du samtidig har skruet op for lyden eller har hovedtelefoner på.
En del vildere bliver det, når du vælger Performance-tilstand i NitroSense-applikationen, som er Acers kontrolpanel til alle gaming-relevante indstillinger. Der er dedikereret genvejsknap til denne i tastaturet. Med denne tilstand aktiveret kom vi over 105 fps i Battlefield V i TimeSpy, mens grafikscoren blev 8.663. Men så larmer maskinen altså også i en grad, så kollegaerne på kontoret troede et skybrud havde ramt udenfor.
Smidig ydelse
Cpu-scoren var lidt mindre imponerende, men ikke desto mindre i den rigtig gode ende af skalaen. I standard-tilstand præsterede Core i7-12700H-processoren 5.928 i Time Spy, mens den i Geekbench 5 leverede 1641 i single-core og 9391 i multi-core. Mere end rigeligt til at støtte op om grafikkortet, når der afvikles spil og til at holde maskinen kørende med stor smidighed i alle opgaver. Med Performance-tilstand kom vi helt op på 10.011 i Time Spy og 1734 / 9813 i Geekbench 5.
At der er installeret afsindig hurtig Wi-Fi og der er samtidig er mulighed for endnu hurtigere LAN gør heller ikke ligefrem oplevelsen sløvere og for at sætte prikken over i'et har man også anvendt en ny PCIe 4-baseret SSD, som sikrer, at filoverførsler, programstart og meget andet klares i flyvende fart. Vi fik 6589 MB/s i sekventiel skrivehastighed og 3985 MB/s i sekventiel læsehastighed på CrystaldiskMark. Ram'en er DDR4 3200 MHz baseret. Her er vi et pænt stykke fra ydelsen i de nye DDR5-klodser, men disse ses da indtil videre også kun i de helt dyre gaming-maskiner.
Fine forbindelser
På porte er maskinen rigtig godt forsynet. Der er USB af diverse typer, op til USB 3.2 gen 2 (10 Gbps) og dertil fuldt fungerende Thunderbolt 4, HDMI 2.1 med 4K 120Hz HDR samt Ethernet, understøttelse af Displayport via USB-C og multistik til lyd ind og ud.
Der er også et glimrende webkamera, dog uden understøttelse af ansigtsgenkendelse i Windows 11. Maskinen har heller ikke fingeraftrykslæser, så login må ske med kode.
Helstøbt oplevelse
Batterilevetiden er helt afhængig af, hvordan du bruger maskinen. Gamer du for fuld knald med skal du ikke regne mere end en times tid, mens du snildt kan få adskillige timer ud af den, hvis du arbejder i Office eller surfer på nettet.
Nitro 5 er ganske velbygget og føles ret robust. Med en vægt på 2,5 kilo og en nogenlunde håndterbar størrelse er det faktisk en gaming-bærbar, der er en chance for at man orker at tage med i tasken, hvis der skal spilles i ferier og weekender.
Den testede model koster omkring 13.500 kroner, hvilket ikke ligefrem er et greb i lommen, men ret fornuftigt taget maskinens kvalitet, egenskaber og ydelse i betragtning.
Bedømmelse:
Kvalitetsindtryk: 5
Funktioner: 4
Brugervenlig: 5
Ydelse: 5
Pris: 4
Samlet: 5, anbefaler
Specifikationer for Acer Nitro 5 / AN515-58:
Processor: Intel Core i7-12700H processor (24 MB Smart Cache, op til 4.7 GHz, hybrid core architecture med Performance-core og Efficient-core)
Grafik: Nvidia GeForce RTX 3060 med 6GB GDDR6 vram
Skærm: 15.6" IPS, Full HD 1920 x 1080, 300 nits, 144 Hz,3 ms
Ram: 16 GB Dual-channel DDR4 SDRAM 3200 MHz
Lager: 1 TB PCIe Gen4, 16 Gb/s, NVMe
Lyd: DTS X:Ultra Audi
Forbindelser: USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, 10 Gbps), DisplayPort over USB-C, Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2 m opladning, USB 3.2 Gen 2, USB 3.2 Gen 1, HDMI 2.1 port med HDCP support (4K 120Hz HDR, 8K 60Hz HDR, VRR, G-sync), 3.5 mm headphone/speaker jack, Killer Ethernet E2600 10/100/1000 Mbps, DC-in jack for AC adapter (65 W)
Trådløst: Killer Wi-Fi 6 AX 1650i 802.11 a/b/g/n+acR2+ax Dual Band (2.4 GHz / 5 GHz), 2x2 MU-MIMO, Bluetooth 5.1