Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Branchefolk: Elpriser får ingen betydning for hjemmekontoret

Priserne stiger på alt lige fra el til benzin, og mange frygter at det betyder døden for hjemmekontoret, inden det for alvor kommer i gang. Men den hybride arbejdsplads er ikke truet af energipriserne, vurderer to branchefolk.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi oplever en markant prisstigning på alt lige fra el og gas til benzin og diesel. Det er blevet dyrt at komme på arbejde, men også dyrt at tænde for computeren hjemme, og det kunne godt have en begrænsende effekt på lysten til at arbejde hjemmefra.

En repræsentant for it-branchen, Henrik Ernlund Pedersen, country lead hos SAS Institute DK, er dog ikke sikker på, at det får nogen konsekvens for, hvor folk arbejder.

”Det er svært at vurdere, om energipriserne har fået nogle til at prioritere kontortid. Der, hvor vi kan se en direkte påvirkning, er kommunikation, kommunikation og kommunikation. Vi er tydelige i vores ønsker og forventninger til vores kolleger og hinanden – når vi kommunikerer, ser vi en umiddelbar effekt,” siger Henrik Ernlund Pedersen til AOD PRO.

Begrænset effekt

Det er da også begrænset, hvor meget de stigende energipriser kommer til at betyde i kroner og ører for hjemmekontoret. En standard stationær computer, inklusive skærm, koster omkring 4,75 kroner om dagen, hvis den står tændt i syv timer. Det gælder, hvis elprisen ligger på 5,65 kr./kWh.

Selv med en fordobling af elprisen er det stadig under 10 kroner om dagen, computeren koster. Hertil kommer naturligvis lamper og måske lidt ekstra varme.

Det skal sammenholdes med de stigende priser på benzin og diesel og ikke mindst på den offentlige transport. Det vil stadig være billigere at arbejde hjemmefra end at tage bil eller bus til arbejde, også selvom transportfradraget medregnes.

Det hybride hjemmekontor handler da heller ikke om at sidde hjemme hele dagen, men om at have fleksibilitet i hverdagen, og den er vigtig og noget folk sætter stor pris på, mener Henrik Ernlund Pedersen. Han påpeger dog også, at kontoret har sine klare fordele, og at vi ikke må afskrive kontorets positive effekter på arbejdsindsatsen.

”Teamaktiviteter, kundeaktiviteter, partneraktiviteter, marketingaktiviteter, personaleforeningsaktiviteter mm – præcis det, der var tanken med kontoret – holdes altovervejende som fysiske aktiviteter på kontoret. Det bringer folk ind, og det smitter også, så de generelt hare mere lyst til at komme ind – tror og håber jeg,” siger Henrik Ernlund Pedersen og fortsætter:

”Jeg mener til gengæld også, at hybrid er kommet for at blive. Mange sætter pris på fleksibiliteten og den forbedrede work/life-balance, og da vi kan se, at det ikke generelt går ud over produktiviteten, så ønsker vi at gøre det, der er bedst for vores medarbejdere.”

Glad for fleksibilitet

Rikke Sternberg er ansat i SAS Institute, hvor hun arbejder som sr. manager communications & content. Hun forklarer til AOD PRO, at hun er glad for den fleksibilitet, som det hybride kontor giver hende, og de stigende elpriser kommer ikke til at ændre noget her.

”Egentlig behøver jeg ikke tage så meget ind, for hele det team, jeg leder i min rolle som nordeuropæisk kommunikationschef, er distribueret på andre kontorer i Europa, og de er meget ofte på hjemmefra,” siger Rikke Sternberg og fortsætter:

”Jeg forventer at gå fra at komme på kontoret en til to dage i foråret til tre-fire dage om ugen nu her hen over efteråret og vinteren.”

Netop den energi, Rikke Sternberg kan få på kontoret af at møde kolleger ved kaffemaskinen er vigtig, mener hun, men hun også sætter pris på at kunne være hjemme, når hun skal koncentrere sig om opgaverne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere