Artikel top billede

Tidligere KMD-chef Eva Berneke taler ud om Ruslands-kritik

Ruslands invasion af Ukraine har betydet, at Eva Berneke har fået en turbulent start på sin tid som topchef for det franske satellit-selskab Eutelsat.

Eva Berneke, der er tidligere topchef for KMD, fik en sand ilddåb, da hun i januar 2022 satte sig direktør-stolen hos det franske satellit-selskab Eutelsat.

Det fortæller hun i et interview med Børsen.

Før invasionen af Ukraine stod Rusland for seks til syv procent af Eutelsats omsætning, og som Computerworld tidligere har beskrevet er det franske satellit-selskabet blevet kritiseret for sin ageren på det russiske marked, hvor selskabet ifølge kritikere indirekte har formidlet propaganda for det russiske regime.

Så sent som i november underskrev 39 EU-politikere et åbent brev, hvor de kritiserede Eutelsat og opfordrede EU til at indføre sanktioner, som vil forbyde viderebringelse af had og misinformation.

Hidsig start

I dag betegner hun i et interview med Børsen sin start i selskabet som “hidsig”.

“De første to måneder er jo ikke dem, hvor man får de allermest fasttømrede holdninger til en sektor, man ikke engang er kommet ind i – så om ikke andet er det da fordelen, at jeg havde et rimelig åbent sind på det tidspunkt for at lytte til, hvad der blev sagt. Men jeg kunne da klart have brugt en måned eller to mere på at finde ud af, hvad der var op og ned i industrien, og hvordan man lige pludselig håndterer, at en stor del af vores forsyninger skulle lægges om, fordi vi ikke kunne få dem,” siger hun til Børsen.

Eva Berneke forklarer desuden, at selskabet har en politik om, at det læner sig op ad vurderingen fra de europæiske reguleringsmyndighed Arcom, når man vælger om en russisk tv-kanal skal have fjernet sin adgang til selskabets satellitter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere