Artikel top billede

Peter Hartzbech er en travl mand, for forretningen går forrygende trods et underskud på fem millioner i 2006.

Investorer vil skyde 20 millioner kroner i iMotions

På trods af et underskud på fem millioner kroner kører iværksættervirksomheden iMotions på skinner. Direktør Peter Hartzbech venter salgs-vækst på 500 procent allerede i år.

I disse dage føles det rigtig godt at være direktør hos den danske iværksættervirksomhed iMotions, der vandt Computerworlds Edisonpris for bedste iværksættervirksomhed i 2006.

Administrerende direktør Peter Hartzbech fortæller, at forretningen kører på skinner, firmaet lancerer snart næste version af dets softwarepakke, og butikken bliver større og større.

"Vi er ved at indgå en aftale med private investorer, der vil skyde knap 20 millioner kroner i vores forretning. Jeg forventer, at vi lukker handlerne i sidst i juni måned, og det skal sikre os et solidt grundlag for yderligere investeringer," fortæller Peter Hartzbech.

Firmaet havde i 2006 en omsætning på 1,3 millioner kroner og et underskud på lidt over 5,5 millioner kroner.

"Resultatet for 2006 er faktisk bedre end forventet, og vi vil også til næste år køre med underskud. Men interessen for vores produkter stiger hele tiden, og jeg regner derfor med, at salgsvæksten vil vokse med 400 til 500 procent," siger Peter Hartzbech.

Fordobler antallet af medarbejdere

For at følge med efterspørgslen mere end fordobler iMotions medarbejderstaben fra omkring de 22 nuværende ansatte til omkring 50 medarbejdere.

De nye medarbejdere skal hovedsageligt arbejde i datterselskaberne i Indien og USA, som iMotions har stablet på benene i januar måned.

"Så lige nu søger vi med lys og lygte efter kvalificerede folk, der kan hjælpe os med at indfri vores tårnhøje ambtioner," forklarer Peter Hartzbech.

De nye folk hos iMotions skal både indgå i ledelsen og som udviklere af selskabets produkter.

Ny version på trapperne

Om ganske få uger vil selskabet lancere 1.2 versionen af sit kerneprodukt, der er emotion-sensitive softwareværktøjer til måling af menneskelig respons i eksempelvis markedsføringskampagner.

"Samtidigt med lanceringen har vi store forventninger til markedet, hvor vi allerede er begyndt at slå igennem i USA og Mexico," fortæller Peter Hartzbech, inden han skal ud og holde foredrag om hans erfaringer som iværksætter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere