Dreamworks-studiet, som blandt andet Steven Spielberg står bag, forventer udelukkende at bruge Linux inden året er gået. Og inden for de næste to år, forventes de fleste af de resterende store filmselskaber at følge trop.
Linux på over 1.000 cpu?er
Det fortalte Jeffrey Wike, der er Dreamworks? Linux-ansvarlige, til Computerworld på årets Siggraph-messe.
? Vi startede i januar sidste år. Vi stod for at skulle udskifte en stor del af vores hardware, og Intel-platformen tilbød både lav pris og høj ydelse. Vi kørte allerede på andre Unix-varianter, så Linux var det naturlige valg. Det er stabilt, skalérbart, og udviklingen sker utrolig hurtigt.
Hos Dreamworks kører man i øjeblikket Linux på over 1.000 cpu?er i renderfarmen (der bruges til at beregne 3D-effekter) samt på over 250 skrivebords-pc?er.
? I øjeblikket køber vi udelukkende Linux. Vi har maskiner fra VA Linux, HP og SGI. Og inden året er gået, forventer jeg, at hele Dreamworks kører på Linux. I Linux-sammenhæng arbejder han også sammen med andre studier og kender derfor en del til deres planer.
? Jeg tror, at vi i løbet af de næste to år vil se de fleste af de store filmselskaber køre Linux.
Ikke lutter lagkage
Og overgangen til Linux, selv om den ikke er færdig, har allerede sparet studiet penge.
? På grund af den forøgede hastighed, Linux giver i forhold til vores gamle løsning, har vi kunnet holde en del opgaver, vi ellers var i gang med at outsource, i huset.
Overgangen har dog ikke været været let. Dreamworks har flyttet 1,5 millioner linier kode til Linux og kæmper stadig med problemer, grafikkortdrivere, der ikke eksisterer, og programmer, der endnu ikke virker under Linux.
? Det ville være rart med en Outlook-klient til Linux.
Og Outlook er langt fra det eneste program, der ikke virker under Linux.
? Mange af vores 3D-programmer var enten allerede flyttet til Linux, eller også har vi fået det gjort. Men programmer som Photoshop savner vi. I første omgang har vi løst problemet med Vmware, der kan emulere Windows under Linux, men vi er i gang med at lægge pres på Adobe, blandt andet med hjælp fra IBM.