Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Firefox 4 overhaler Internet Explorer 9

Microsoft betaler en høj pris for at droppe XP-understøttelsen i sin IE9-browser.

Microsoft har valgt at den nye Internet Explorer 9 ikke kan installeres hos mere end halvdelen af alle pc-brugere. Det er alle dem, som stadig benytter det gamle operativsystem Windows XP. Nu ser det ud til at Microsoft betaler prisen – Firefox 4 har allerede overhalet IE9, selvom den nye version af Firefox kom en uge senere. En af forklaringerne kan være, at Firefox også kører under XP.

De nyeste tal fra Net Applications fortæller at Firefox 4 har opnået en markedsandel på 1,68 procent efter to uger. IE9 kom for tre uger siden, men ligger kun på 1,04 procent.

Det lyder måske ikke af så meget. Men download-tallene er mere imponerende. Firefox 4 er nu hentet næsten 60 millioner gange. Microsoft vil ikke fortælle om antallet af IE-downloads, men det må altså være noget lavere.

I denne blog advarer Microsoft dog mod at sammenligne tallene for de forskellige browsere. Microsoft henviser til, at man bruger forskellige metoder til at opgradere de eksisterende brugere til de nye browser-versioner. Google har eksempelvis leveret sin nye version 10 til alle Chrome-brugere, mens Microsoft først i den kommende tid starter med at levere IE9 over Windows Update.

Det er kun IE9-betatestere, som automatisk bliver opdateret til den færdige version af browseren. Det samme gælder dog for Firefox. Her er der også kun betatestere, der har fået en automatisk opgradering, mens Firefox 3.x-brugere selv skal vælge at hente den nye version.

Det rokker dog ikke ved, at næsten 60 millioner altså har valgt at hente Firefox 4.

IE9 er den eneste af de nye browsere, der ikke kører under det mest udbredte pc-operativsystem – Windows XP. Det er ikke kun private brugere, men også mange virksomheder, der stadig anvender XP.

Internet Explorer er stadig samlet set den mest populære browser med en markedsandel på 56 pct. i den seneste statistik fra Net Applications, mens Chrome ligger på 11,5 pct. og Firefox på 22 pct. Men IE har tabt markedsandele over en lang periode, mens Chrome går frem og måske snart vil overhale Firefox.

Ifølge denne statistik fra Statcounter har Chrome allerede næsten den samme udbredelse som Firefox i Danmark, mens IE her ligger på omkring 50 pct.

Det anslås at den gamle IE6 browser – som Microsoft gerne vil slå ihjel – stadig ligger på hver tiende computer.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere