Artikel top billede

Wikileaks-stifter anklager kampfælle for spionage

Julian Assange beskylder nu OpenLeaks-stifteren Daniel Domscheit-Berg for at samarbejde med spioner.

Beskyldningerne fyger gennem luften i striden mellem Wikileaks-stifteren Julian Assange og den tidligere talsmand Daniel Domscheit-Berg. Senest har Assange udsendt to tweets, hvor han blandt andet anklager Domscheit-Berg for at samarbejde med efterretningstjenester.

Striden handler om data, som Domscheit-Berg har taget med fra Wikileaks efter at han forlod organisationen sidste år. Der er angiveligt tale om én stor fil, der indeholder alt det materiale som er blevet sendt til Wikileaks frem til september sidste år.

Julian Assange har krævet at få datamaterialet udleveret – men Domscheit-Berg vil kun love at slette filerne. Wikileaks har angiveligt ikke selv en kopi af de pågældende data.

Den tyske hacker-klub Chaos Computer Club har forsøgt at formidle i striden. Men i sidste uge valgte klubben at ekskludere Domscheit-Berg. Klubben mener at han har forsøgt at bruge klubbens navn til at blåstemple sit eget nye og omstridte projekt, Openleaks, der snart skal lanceres.

Samtidig har klubben lagt afstand til Openleaks og understreget at man ikke kan vurdere om sikkerheden er tilstrækkelig til at beskytte potentielle kilder.

Nu retter Julian Assange så nye anklager mod sin gamle kampfælle – eller rettere dennes kone, Anke Domscheit-Berg. Hun har tidligere arbejdet som ”Director Public Relations” for Microsoft og har angiveligt haft kontakt med CIA under sit gamle arbejde for McKinsey. Assange skriver også, at Daniel Domscheit-Berg har samarbejdet med FBI.

En anden og mere saglig tweet beskriver indholdet i de 3.000 dokumenter, som angiveligt ligger i den fil som Domscheit-Berg har kopieret fra Wikileaks-servere. Ifølge Assange er materialet uerstatteligt og indeholder informationer om banker, aflytning og højreekstreme grupper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere