Artikel top billede

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook

Danske Lars Rasmussen er i spidsen for et tophemmeligt udviklerhold hos Facebook.

Manden bag Google Maps og det hedengangne Google Wave - danske Lars Rasmussen - står nu i spidsen for et hold med to dusin udviklere, der skal gøre det lettere for brugerne at finde indhold på Facebook. Det skriver Business Week. Søgefunktionen på det sociale netværk har altid været rimelig begrænset. Man kan søge efter andre medlemmer og venner, begivenheder og grupper. Der er også en integration med Microsofts søgemaskine Bing.

Men Facebook er bestemt ikke nogen trussel mod Googles søgemaskine, der havde 17,6 mia. søgninger i februar. Facebook havde kun 336 millioner søgninger i samme periode og det er mindre end hos Amazon, AOL, Ask og Craigslist.

Lars Rasmussen kom til Google i 2004, men skiftede til Facebook i 2010. Ifølge Business Week var det Mark Zuckerberg personligt, der overbeviste ham om at skifte job.

Hans bror Jens - som også var med til at skabe Google Maps og Wave - arbejder stadig for Google.

Facebook sidder allerede på et gigantisk databjerg med statusopdateringer, billeder og andet materiale fra brugerne, og målet er at hjælpe brugerne med at finde rundt i dette virvar af informationer.

Det sociale netværk vil ikke selv bekræfte, at Lars Rasmussen faktisk arbejder på en ny søgefunktion, men et billede af Mark Zuckerbergs skrivebord fra februar viste en underlig aflang søgeboks på hans Facebook-skærmbillede. Det kunne være en prototype på den nye søgning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere