Artikel top billede

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook

Danske Lars Rasmussen er i spidsen for et tophemmeligt udviklerhold hos Facebook.

Manden bag Google Maps og det hedengangne Google Wave - danske Lars Rasmussen - står nu i spidsen for et hold med to dusin udviklere, der skal gøre det lettere for brugerne at finde indhold på Facebook. Det skriver Business Week. Søgefunktionen på det sociale netværk har altid været rimelig begrænset. Man kan søge efter andre medlemmer og venner, begivenheder og grupper. Der er også en integration med Microsofts søgemaskine Bing.

Men Facebook er bestemt ikke nogen trussel mod Googles søgemaskine, der havde 17,6 mia. søgninger i februar. Facebook havde kun 336 millioner søgninger i samme periode og det er mindre end hos Amazon, AOL, Ask og Craigslist.

Lars Rasmussen kom til Google i 2004, men skiftede til Facebook i 2010. Ifølge Business Week var det Mark Zuckerberg personligt, der overbeviste ham om at skifte job.

Hans bror Jens - som også var med til at skabe Google Maps og Wave - arbejder stadig for Google.

Facebook sidder allerede på et gigantisk databjerg med statusopdateringer, billeder og andet materiale fra brugerne, og målet er at hjælpe brugerne med at finde rundt i dette virvar af informationer.

Det sociale netværk vil ikke selv bekræfte, at Lars Rasmussen faktisk arbejder på en ny søgefunktion, men et billede af Mark Zuckerbergs skrivebord fra februar viste en underlig aflang søgeboks på hans Facebook-skærmbillede. Det kunne være en prototype på den nye søgning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere