Artikel top billede

Super-hacker kan udløse regeringsskandale i New Zealand

Megaupload-stifteren Kim Schmitz har måske betalt ulovlig støtte til en nuværende minister i den new zealandske regering.

Nu ser det ud til at den tyske selvudnævnte super-hacker Kim Schmitz, også kaldet Kim Dotcom, kan skabe problemer for regeringen i New Zealand. Tyskeren blev anholdt under en stor politiaktion  den 20. januar og senere løsladt mod kaution. Han afventer nu sin sag om udlevering til USA, hvor han står anklaget for copyright-krænkelse som ejer af internet-tjenesten Megaupload.

Ifølge avisen The Guardian har Kim Schmitz nu kastet en politisk bombe i sit nye hjemland. Han hævder, at han har doneret penge til den nuværende minister John Banks tilbage i 2010. Banks modtog pengene til sin kampagne som kandidat til borgmesterposten i Auckland.  

Det er ikke i sig selv ulovligt at modtage anonyme pengegaver til sin valgkamp, men Schmitz hævder, at Banks var klar over hvor pengene kom fra. Han bad ligefrem selv om, at pengegaven på omkring 250.000 kroner blev delt i to, så den faldt under den maksimale grænse for anonyme donationer.

Schmitz fortæller også, at han fløj Banks til sin landejendom i en af sine egne helikoptere. Banks indrømmer at han har mødt Schmitz, men kan ikke huske helikopterturen eller indholdet i samtalen med superhackeren. Sagen kan udvikle sig til et problem for regeringen, og det kan tvinge Banks til at træde tilbage fra sin ministerpost.

For Schmitz er der gode nyheder. En dommer i New Zealand High Court har afgjort at han kan få en del af sin beslaglagte formue og flere biler tilbage. Han får nu igen adgang til omkring 3,5 mio. kr. i indefrossede midler og kan igen glæde sig til at køre i sin Mercedes G55 AMG.

Ifølge Auckland Now har Schmitz også fået lov til at bruge nettet igen - og tage en daglig svømmetur i sin pool. Den 38-årige vil nu optage sit eget musikalbum. Indtægterne skal bruges til at betale sagens omkostninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere