Artikel top billede

Hacker-angreb lukker Adobe-forum

En hacker har fået fat i data om 150.000 brugere hos Adobe. Se her, hvem hackerens næste mål er.

Adobe har midlertidigt lukket sit brugerforum Connectusers.com efter et hacker-indbrud, hvor data om mindst 150.000 brugere er blevet stjålet. En egyptisk hacker med kaldenavnet ViruS_HimA skriver i en besked på Pastebin, at han har fået i hele databasen på en af Adobes servere.

Den indeholder både mailadresser og kodeord for mange af Adobes medarbejdere, kunder og partnere. Der skulle også være mange brugere fra det amerikanske militær, Google og NASA.

Det pågældende brugerforum anvendes til at dele erfaringer med tjenesten Connect, der bliver brugt til online-konferencer, e-læring og webinarer.

I et blogindlæg bekræfter Adobe, at man har været udsat for et hackerangreb, og samtidig understreger selskabet, at selve Connect-tjenesten ikke er berørt.

Nu bliver kodeordene for alle brugerne nulstillet. Men mange brugere anvender sandsynligvis det samme kodeord på forskellige tjenester, og det betyder så at man kan blive nødt til at ændre sit kodeord på alle tjenesterne for at være helt sikker.

Adobe minder da også om, at det anbefales at bruge forskellige kodeord og ikke blot det samme kodeord til alle sine brugerkonti.

ViruS_HimA forklarer, at aktionen skal skabe opmærksomhed omkring, at Adobe har været meget langsom til at reagere på sikkerheds-problemer. I nogle tilfælde er der gået tre-fire måneder, inden man er klar med en patch.

Ifølge Dark Reading har hackeren udnyttet et såkaldt SQL Injection-sikkerhedshul til at trænge ind på serveren.

Den samme hacker fortæller også, at Yahoo er det næste mål.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere