Artikel top billede

Den bedste Android-telefon nogensinde? Mød super-mobilen som efterfølger HTC One

Så er den endelig officiel: Efterfølgeren til HTC One. Den nye Android-mobil er pakket ind i aluminium og har et par smarte trick gemt under overfrakken. Her er alt du skal vide om super-telefonen.

London: HTC har i den britiske hovedstad netop lanceret efterfølgeren til HTC One, der af flere eksperter er udråbt til verdens bedste smartphone.

Den nye mobil hedder også HTC One. Måske fordi det ville være lidt fjollet at kalde den HTC One Two eller bare HTC Two.

Det kan skabe noget forvirring, når der snart vil være to HTC One-modeller i butikkerne. Den gamle model vil dog gå under betegnelsen M7, mens den nye bliver kaldt M8. Det er også de kodenavne, som HTC har brugt for telefonerne.

Den nye HTC One (M8) er ligesom den ældre model iført en aluminiumsjakke. Den er dog noget større og bøjer omkring mobilens hjørner. Generelt er der mere bløde linjer end hos forgængeren.

HTC har fået stor ros for designet af den ældre One, og den taiwanske mobilproducent har også sørget for, at den nye model skriger af metal - selv på afstand.

Fås i grå, sølv og guld

Der er flere udgaver af HTC One på vej: En grå, sølv og guld for dem, som ikke kan få bling-bling nok.

Det bliver den grå model, som HTC forventer vil sælge mest. Her er også tekstur i metallet, som man også kender fra eksempelvis amerikanerkøleskabe.

Med den nye HTC One er der plads til Micro SD-kort, og dermed kan lagerkapaciteten øges manuelt. Der er 16 gigabyte fra begyndelsen - mens den ældre HTC One har 32 gigabyte - og derudover er der 50 gigabyte på Google Drev (Drive).

Skærmen er fem tommer, hvor den originale One med et 4,7 tommer display er noget mindre. Der er dog ikke ændret i skærmopløsningen, som fortsat er fuld HD, og derfor er PPI'en (Pixel Per Inch) faktisk bedre på den ældre model.

Det er dog i småtingsafdelingen, og det er nok de færreste, som vil bemærke det.

De fleste konkurrerende mobiler omkring fem tommer som Samsung Galaxy S5, Google Nexus 5, Sony Xperia Z2 og LG G2 har ligeledes en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel.

Mobilen sluger kun sim-kort i en nano-version ligesom på iPhone og den nye Nokia Lumia 1520.

To kameraer på bagsiden

HTC sværger til Ultrapixels. Det er HTC's forsøg på at brande sit kamera på mere end megapixel.

Nu siger antallet af megapixel heller ikke noget om kvalitet, og HTC har i stedet for mange pixel valgt at satse på, at kameraet kan suge godt med lys til sig og dermed tage brugbare billeder under svage lysforhold på bekostning af billedstørrelsen.

Billederne har en opløsning på 4,1 megapixel.

Som tidligere lækkede billeder allerede har afsløret, er der to kameraer på bagsiden af telefonen.

De kan bruges til at tage bedre billeder i situationer med begrænset lys, og det vil være muligt at justere fokus, efter at billederne er taget.

Det minder umiddelbart om samme teknik, som det meget hypede Lytro-kamera er udstyret med.

Samtidig kan de to kameraer på bagsiden skabe 3D-effekter i ens billeder.

Bedre batteri og højere lyd

Mobilen kører Android 4.4 - også kendt som KitKat. Derudover har HTC lagt sin egen software oven på Android. Den hedder Sense og er med den nye HTC One oppe på version 6.

Der er tilføjet flere softwaretiltag, blandt andet "Motion launch". Det betyder, at man kan prikke to gange på skærmen for at aktivere telefonen, når displayet er slukket. Det minder om det, som LG har på sine mobiler.

Derudover har HTC på den nye One gjort en del ud af muligheden for at ændre temaer og farver for at personliggøre telefonen. Som en særlig detalje kan der skiftes skrifttyper, og man kan endda installere sine egne skrifttyper.

Ligesom den første HTC One har den nye udgave Blinkfeed, som kører på hovedskærmen med opdateringer fra sociale medier og nyhedstjenester. Det er i den nye udgave lidt nemmere at komme i gang med, blandt andet via Facebook-login.

Lyden er højere

Den første HTC One var udstyret med højttalere på fronten og Beats Audio. HTC har dog solgt sin del af Beats Audio, og derfor er den nye model udstyret med Boomsound, der er HTC's egen opfindelse. Mobilen skulle spille 25 procent højere end forgængeren.

Mobilen er i øvrigt udstyret med en Snapdragon 801 2,3 GHz processor, og batteriet har en kapacitet på 2.600 mAh. Det er en klar forbedring i forhold til den gamle model.

Ifølge HTC skulle batteriet lades op til 80 procent af sin kapacitet på en time.

Android-konkurrenter som Samsung og Sony har satset på videooptagelser i 4K-format og vandafvisende design. Det er der ikke noget af på HTC One, som heller ikke har nogen fingeraftrykslæser.

Det er synd at sige, at den nye HTC One har været en kæmpe overraskelse. Frem mod lanceringen har stort set alle detaljer om telefonen været lækket, og en 15-årig knægt har endda produceret en lidt kluntet videoanmeldelse af telefonen for flere uger siden.

Den nye HTC One (M8) er ude i de danske butikker i løbet af den næste uge. Prisen bliver 5.499 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere