Artikel top billede

Spotify: Ja, vi er blevet hacket

Streaming-tjenesten Spotify er blevet hacket. Musikpusheren er nu ude med en forklaring om, hvad du som Spotify-bruger kan forvente af sikkerhedstiltag i de kommende dage.

Musikstreaming-tjenesten Spotify er det seneste skud på stammen af store internet-bikse, der er blevet ramt af hackerangreb.

Musiktjenestens tekniske direktør Oskar Stål skriver således på selskabets blog, at der har været uautoriseret adgang til Spotifys systemer og data.

Derfor ønsker han at klargøre, præcis hvordan selskabet er blevet ramt, og hvilke modtræk musiktjenesten har spillet ud med.

Flere skal logge på tjenesten

"Så snart vi blev opmærksomme på indbrud, påbegyndte vi øjeblikkeligt en undersøgelse, for databeskyttelse er af stor betydning for os på Spotify, og det er derfor, vi melder ud, som vi gør," forklarer Oskar Stål fra Spotify indledningsvist.

Han fortæller, at de indtrængende 'kun' er nået til én Spotify-brugers data, og at denne ene brugers datasæt ikke indeholder passwords og finansielle oplysninger såsom kreditkortinformationer.

"Vi har kontaktet denne bruger, og baseret på vores undersøgelser er der ikke noget, der tyder på, at der er øget risici for vores brugere i forbindelse med denne hændelse," fortæller Oskar Stål.

Spotifys CTO forklarer, at angrebet påvirker andre brugere, som bliver bedt om brugernavn og passwords, når de skal logge på i de kommende dage frem for at forvente det automatiske login.

Android-brugere skal opdatere

Samtidig opfordrer han specifikt Android-brugerne af Spotify til at opgradere deres app.

"I den nuværende situation behøver vores iOS- og Windows-brugere ikke at gøre noget," lyder det på Spotify-bloggen.

Oskar Stål skriver også, at når Android-brugerne opgraderer, skal deres playlister i offline-tilstand hentes igen til den opgraderede version.

"Vi undskylder ulejligheden, men vi håber, at du forstår, at det er en nødvendig forholdsregel for at sikre kvaliteten af vores service og for at beskytte vores brugere," skriver Oskar Stål.

Han runder af med at konstatere, at Spotify vil træffe yderligere sikkerhedsforanstaltninger i de kommende dage.


Mega-hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password


Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere