Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Spotify: Ja, vi er blevet hacket

Streaming-tjenesten Spotify er blevet hacket. Musikpusheren er nu ude med en forklaring om, hvad du som Spotify-bruger kan forvente af sikkerhedstiltag i de kommende dage.

Musikstreaming-tjenesten Spotify er det seneste skud på stammen af store internet-bikse, der er blevet ramt af hackerangreb.

Musiktjenestens tekniske direktør Oskar Stål skriver således på selskabets blog, at der har været uautoriseret adgang til Spotifys systemer og data.

Derfor ønsker han at klargøre, præcis hvordan selskabet er blevet ramt, og hvilke modtræk musiktjenesten har spillet ud med.

Flere skal logge på tjenesten

"Så snart vi blev opmærksomme på indbrud, påbegyndte vi øjeblikkeligt en undersøgelse, for databeskyttelse er af stor betydning for os på Spotify, og det er derfor, vi melder ud, som vi gør," forklarer Oskar Stål fra Spotify indledningsvist.

Han fortæller, at de indtrængende 'kun' er nået til én Spotify-brugers data, og at denne ene brugers datasæt ikke indeholder passwords og finansielle oplysninger såsom kreditkortinformationer.

"Vi har kontaktet denne bruger, og baseret på vores undersøgelser er der ikke noget, der tyder på, at der er øget risici for vores brugere i forbindelse med denne hændelse," fortæller Oskar Stål.

Spotifys CTO forklarer, at angrebet påvirker andre brugere, som bliver bedt om brugernavn og passwords, når de skal logge på i de kommende dage frem for at forvente det automatiske login.

Android-brugere skal opdatere

Samtidig opfordrer han specifikt Android-brugerne af Spotify til at opgradere deres app.

"I den nuværende situation behøver vores iOS- og Windows-brugere ikke at gøre noget," lyder det på Spotify-bloggen.

Oskar Stål skriver også, at når Android-brugerne opgraderer, skal deres playlister i offline-tilstand hentes igen til den opgraderede version.

"Vi undskylder ulejligheden, men vi håber, at du forstår, at det er en nødvendig forholdsregel for at sikre kvaliteten af vores service og for at beskytte vores brugere," skriver Oskar Stål.

Han runder af med at konstatere, at Spotify vil træffe yderligere sikkerhedsforanstaltninger i de kommende dage.


Mega-hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password


Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.