Artikel top billede

Intel sidder tungt på markedet for server-processorer: Nu vil AMD tage kampen op med ny 32-core processor

AMD vil ind på servermarkedet med sine nye Naples-processorer. Et marked, hvor Intel mere eller mindre har monopol.

AMD er i færd med at udbrede sine nye "Zen"-processorer til pc-selvbyggere, og nu er turen kommet til servermarkedet.

AMD har lanceret en mega-chip med hele 32 kerner ved navn Naple baseret på AMD's Zen-arkitektur, og Naples vil være AMD's første processor til servermarkedet i lang tid.

Naples-processorerne udkommer i andet kvartal 2017, og ifølge AMD's Senior Vice President og general manager for AMD Enterprise, Forrest Norrod, viser benchmarks allerede "Naples" som værende konkurrencedygtig med Intels server-processorer.

Det skriver PCworld.com.

Kan skabe savnet konkurrence

AMD har meget at indhente. Efter AMD lancerede sine FX-processorer baseret på sin ambitiøse, men fejlslåene Bulldozer-arkitektur i 2010, har Intel mere eller mindre siddet på hele markedet for servere og datacentre. 

Ifølge IDC sidder Intel i dag på imponerende 99 procent af hele det lukrative marked for processorer til servere- og datacentre.  

Priserne er derefter. Siden 2010 er priserne på server-processorer steget med 25 procent. Intels dyreste server-processor koster op imod 8.500 dollars - godt 60.000 kroner.  
Og netop på prisområdet vil AMD kunne presse Intel.

AMD's nye Ryzen-processorer til "prosumers" og gamere har en pris markant lavere end Intels tilsvarende ottekernede processorer.

Vælger AMD at benytte den strategi på servermarkedet, kan det betyde en stærk konkurrence med Intel, der som minimum kan presse priserne ned på Intels produkter - såfremt Naples lever op til AMD's påstande om ydeevne, der matcher eller er bedre end Intels Xeon-chips.

Du kan læse anmeldelsen af AMD Ryze 7-processorerne her: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel

Også ARM-giganten Qualcomm forsøger at komme ind på markedet med sine ARM-baserede processorer.

Den nye Naples-processor har endnu ikke noget officielt navn, men er baseret på x86-arkitekturen med 32-kerner. Flere processorer til server-markedet med færre kerner er også på vej fra AMD. 

AMD's egne benchmarks mellem AMD's Naples og Intels Xeon E5-2699A V4 viser, at Naples er 2,5 gange hurtigere end Intels Xeon til at tygge sig igennem en test bestående af over en milliard datapunkter.

Det amerikanske medie ZDnet har en god gennemgang af den nye Naples-processor, der er værd at læse, hvis du er interesseret.

Priser er endnu ikke blevet offentliggjort.

Læs også: Her er fem ting, du skal vide om Ryzen - AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.