Artikel top billede

Microsoft på vej til at rulle skrabede Windows 10 S ud - flere computere skal med på vognen

Windows 10 S var egentligt et våben mod Chromebooks, men Microsoft vil nu inkorporere den særlige og sikkerhedsmæssigt stærkere Windows-version i langt flere maskiner

Windows 10 S er en særlig version af Windows 10, der på samme måde som det gamle og skrottede Windows RT kun tillader, at man kan installere apps fra Microsofts egen Windows Store og altså ikke de klassiske exe-filer.

Det særlige styresystem er beregnet til mindre og skrabede pc’er, der skulle konkurrere med Googles Chromebooks.

Men nu tyder det på, at Microsoft vil udbrede S-versionen og samtidig integrere den dybere i Windows 10-familien.

Den anerkendte Microsoft-blogger og journalist Paul Thurrott skriver på baggrund af interne dokumenter fra Microsoft, at Windows 10 S skifter navn og funktion.

I stedet for at være en selvstændig version af Windows 10, vil Windows 10 S blive en tilstand for alle Windows 10-versioner.

Det betyder, at når du køber en ny computer, vil den i fremtiden starte med Windows 10 S - hvor udefrakommende .net/win32-programmer er blokeret af sikkerheds- og batterimæssige årsager, men hvor du ubesværet kan opgradere til den fulde Windows-version.

Læs også: [b]Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event[/b]

Den opgradering vil ifølge Thurrott være gratis for Home-licenser, men vil koste 49 dollars - knap 300 kroner - ekstra fra Windows 10 Pro “S Mode” til Windows 10 Pro.

Thurrott fortæller også, at over 66 procent af brugere med en Windows 10 S-computer ikke har benyttet sig af muligheden for at opgradere systemet til en fuld Windows 10 Pro-licens, hvilket de fleste anmeldere inklusive os på Computerworld ellers foreslår.

Du kan læse vores test af Microsofts Surface Laptop med Windows 10 S her: Test af Surface Laptop: Småting fra at være den bedste Windows 10-bærbare nogensinde

Microsoft har ikke selv bekræftet historien, men hele S-rokaden kunne være et emne på den kommende Build-konference, der forventes at finde sted i de sene forårsmåneder.

Læs også: Første resultater klar: Sådan fungerer de nye ARM-pc’er med Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.