Artikel top billede

Microsoft på vej til at rulle skrabede Windows 10 S ud - flere computere skal med på vognen

Windows 10 S var egentligt et våben mod Chromebooks, men Microsoft vil nu inkorporere den særlige og sikkerhedsmæssigt stærkere Windows-version i langt flere maskiner

Windows 10 S er en særlig version af Windows 10, der på samme måde som det gamle og skrottede Windows RT kun tillader, at man kan installere apps fra Microsofts egen Windows Store og altså ikke de klassiske exe-filer.

Det særlige styresystem er beregnet til mindre og skrabede pc’er, der skulle konkurrere med Googles Chromebooks.

Men nu tyder det på, at Microsoft vil udbrede S-versionen og samtidig integrere den dybere i Windows 10-familien.

Den anerkendte Microsoft-blogger og journalist Paul Thurrott skriver på baggrund af interne dokumenter fra Microsoft, at Windows 10 S skifter navn og funktion.

I stedet for at være en selvstændig version af Windows 10, vil Windows 10 S blive en tilstand for alle Windows 10-versioner.

Det betyder, at når du køber en ny computer, vil den i fremtiden starte med Windows 10 S - hvor udefrakommende .net/win32-programmer er blokeret af sikkerheds- og batterimæssige årsager, men hvor du ubesværet kan opgradere til den fulde Windows-version.

Læs også: [b]Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event[/b]

Den opgradering vil ifølge Thurrott være gratis for Home-licenser, men vil koste 49 dollars - knap 300 kroner - ekstra fra Windows 10 Pro “S Mode” til Windows 10 Pro.

Thurrott fortæller også, at over 66 procent af brugere med en Windows 10 S-computer ikke har benyttet sig af muligheden for at opgradere systemet til en fuld Windows 10 Pro-licens, hvilket de fleste anmeldere inklusive os på Computerworld ellers foreslår.

Du kan læse vores test af Microsofts Surface Laptop med Windows 10 S her: Test af Surface Laptop: Småting fra at være den bedste Windows 10-bærbare nogensinde

Microsoft har ikke selv bekræftet historien, men hele S-rokaden kunne være et emne på den kommende Build-konference, der forventes at finde sted i de sene forårsmåneder.

Læs også: Første resultater klar: Sådan fungerer de nye ARM-pc’er med Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere