Region Hovedstaden lægger sig fladt ned efter hård kritik af Sundhedsplatformen - minister forventer nu ‘mærkbare resultater’ af genopretning

De omfattende problemer med Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden har haft konsekvenser for tilliden til patientsikkerheden. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) forventer nu ‘mærkbare resultater’ - og at regionen arbejder ‘systematisk’ på at hæve medarbejdertilfredsheden.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) forventer ‘mærkbare resultater’ i arbejdet med at genoprette tilliden til patientsikkerheden, efter de store problemer med implementeringen af Sundhedsplatformen på regionens sygehuse.

Sådan lydet det i en redegørelse fra ministeren, efter Rigsrevisionen i sommer rettede voldsom kritik af implementeringen af det milliard-dyre system i regionen.

Her kaldte statsrevisorerne Region Hovedstadens arbejde med Sundhedsplatformen for ‘uprofessionel og kritisabel.’

“De udfordringer, der har været som følge af den mangelfulde implementering, har blandt andet påvirket tilliden til patientsikkerheden i regionen. Derfor forventer jeg naturligvis, at regionens forbedringstiltag giver mærkbare resultater, således at tiltroen til niveauet af patientsikkerhed i regionen kan blive genoprettet,” skriver Ellen Trane Nørby i sin redegørelse.

Manglende analysearbejde
Rigsrevisionen kritiserede i sin gennemgang regionen for at have indført det milliard-dyre system uden at have foretaget det nødvendige analysearbejde.

Dermed manglede regionen dokumentation for de måder, hvorpå platformen ville påvirke hospitalernes aktivitet og de ansattes produktivitet.

Det kan du læse mere om her: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt.

I redegørelsen til Statsrevisorerne lægger Region Hovedstaden sig fladrt ned og erklærer sig enig i kritikken.

Regionen har “på den baggrund iværksat en række forbedringstiltag, der prioriterer og afhjælper konstaterede fejl og mangler ved implementeringen af Sundhedsplatformen, herunder også de forhold der kritiseres i Rigsrevisionens beretning,” lyder det i redegørelsen, som du finder her.

"Region Hovedstaden vil arbejde på at omsætte rigsrevisionens konklusioner, så de fremadrettet kan anvendes til læring, som der kan drages nytte af ved fremtidige større/tværgående projekter," lyder det.

Version2 skriver, at Region Hovedstaden har igangsat 26 konkrete tiltag, som hospitalerne nu har fem år til at implementere.

Det drejer sig blandt andet om at få reduceret antallet af klik, uddanne medarbejderne, øge tilpasningen af systemet samt få oparbejdet mere korrekte registreringer til Landspatientregisteret.

Manglende uddannelse
Rigsrevisionen konkluderede i sommer også, at Region Hovedstaden havde taget Sundhedsplatformen i brug uden at personalet havde fået den nødvendige uddannelse.

"Regionens uddannelse var præget af forsinkelser i forhold til at udarbejde uddannelsesplan, uddannelsesmateriale og gennemføre uddannelse af slutbrugerne. Årsagen var blandt adnet., at der var forsinkelser i udviklingen af systemet. Forsinkelserne betød også, at den version af systemet, som brugerne blev uddannet i, var væsentligt anderledes end det system, de endte med at tage i brug," lød det dengang fra Rigsrevisionen.

Også her løfter sundhedsminister Ellen Trane Nørby nu pegefingeren over for Region Hovedstaden.

“Jeg finder det afgørende, at Region Hovedstaden arbejder systematisk på at hæve medarbejdernes tilfredshed med systemet. Her skal jeg understrege, at læring og uddannelse er en vigtigt parameter. Det er utilstrækkeligt at tilrette systemet, hvis ikke brugerne er bekendt med ændringer og forbedringer,” skriver hun.

Læs også:Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.