Morgen-briefing: Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed / Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner / Udbytte på vej fra Microsoft

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed. Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner. 90 ledige akademikere omskoles til Azure. Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter. Udbytte på vej fra Microsoft.

Velkommen til morgen-briefing denne dejlige tirsdag morgen, hvor foråret står på spring og fuglene så småt er begyndt at kvidre. Tirsdagens vært er Dan Jensen.

Center for Cybersikkerhed giver tre millioner kroner til cybersikkerhed
Center for Cybersikkerhed uddeler tre millioner kroner i forskning til cybersikkerhed, som Folketinget afsatte til formålet i det seneste forsvarsforlig.

CFCS havde modtaget ansøgninger på ialt 6,8 millioner kroner.

De tre millioner kroner fordeles nu til seks projekter, der tæller DTU i samarbejde med Aarhus Universitet, IT-Universitetet i samarbejde med Syddansk Universitet, Alexandra Instituttet i samarbejde med Aalborg Universitet samt Danish Hub for Cybersecurity.

Du kan læse mere om de enkelte projekter her.

Gammel Nintendo Play Station solgt for tre millioner kroner
En af de eneste kendte tilbageværende eksemplarer af Nintendos Play Station er netop blevet solgt på en amerikansk auktion for 360.000 dollar - godt 3,1 millioner kroner.

Nintendo Play Station er en sjældenhed og eftertragtet blandt samlere, da den aldrig blev sat i masseproduktion. Den så dagens lys som resultatet af et samarbejde mellem Nintendo og Sony i 1991, som dog ikke holdt i lang tid.

De to selskaber nåede at bygge blot 200 eksemplarer, hvoraf langt de fleste blev destrueret, da samarbejdet gik i vasken.

Køberen af den måske eneste tilbageværende Nintendo Play Station i verden er rigmanden og samleren Greg McLemore, der stiftede Pets.com og Toys.com.

Han overbød i budrunden blandt andre Palmer Luckey, der står bag Oculus VR.

90 ledige akademikere omskoles til Azure
Københavns Kommune havde egentlig planlagt at optage 30 ledige akademikere på det Azure efteruddannelsesforløb, som kommunen har indledt med Microsoft for nylig.

Men hele 90 ledige akademikere mødte op på det første møde, som Microsoft og kommunen holdt i sidste uge som forløber for selve det fire uger lange kursus, der gik i gang i fredags.

"Microsoft tog en hurtig beslutning og optog alle på kurset," skriver en glad beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, på LinkedIn.

"Fra kommunens side skal vi fortsætte med at tænke ud af boksen i forhold til hvordan vi hjælper ledige akademikere i job," skriver hun.

Du kan læse mere om samarbejdet her: Microsoft og Københavns Kommune vil omskole arbejdsløse humanister til cloud-teknologi: "Succeskriteriet er at langt størstedelen af deltagerne kommer i job"

Kapitalfond pumper en milliard dollar ind i Twitter
Kapitalfondene Silver Lake og Elliot Management pumper en milliard dollar ind i Twitter som led i en aftale med selskabet, der også betyder, at der skal udnævnes ny direktion og etableres en komite, der skal overvåge styringen af selskabet.

Til gengæld fredes topchef Jack Dorsey for nuværende. Der skal dog udarbejdes en slags tronfølger-plan.

Ifølge Bloomberg har ikke mindst Elliot Management ellers udtrykt nogen interesse i at få udskiftet Jack Dorsey.

Udbytte på vej fra Microsoft
Microsofts bestyrelse har besluttet at udbetale dividende til alle aktionærerne, der 11. juni vil modtage 51 cent - 3,4 kroner - per aktie, som de ejer.

Microsoft-aktien er steget markant i de seneste år under Satya Nadellas ledelse. I de seneste fem år er den steget med mere end 260 procent.

Selskabets største aktionær er fortsat Bill Gates, der ellers i årevis har arbejdet fuldtid på at give sine penge væk via Bill & Melissa Gates Foundation.

Bill Gates ejer 1,4 procent af aktierne i Microsoft, og det betyder, at han 11. juni vil modtage 52,5 millioner dollar i udbytte, omkring 350 millioner kroner.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.