Hjemmearbejde er en alvorlig trussel: Antallet af sårbare enheder er steget med 40 procent på få uger

Mens millioner af ansatte verden over er blevet sendt hjem for at arbejde under den nuværende corona-epidemi er antallet af sårbare enheder steget med 40 procent.

Alle der har mulighed for det sidder i disse uger hjemme i stuen med computeren på skødet og arbejder.

Det har i midlertid fået antallet af sårbare enheder til at eksplodere.

En opgørelse med data fra søgemaskinen Shodan viser, at antallet af sårbare enheder er steget med 40 procent.

Læs også: Den danske sundhedssektor presses som aldrig før af hackere: "De cyberkriminelle går længere, end vi er vant til"

Det drejer sig om sårbarheder i adgangen til fjernskrivebordet, også kendt som Remote Desktop Protocol, på Microsoft-maskiner, hvor sårbarhederne er steget voldsomt igennem de seneste par uger.

Når medarbejderen arbejder hjemme i hyggelige omgivelser, så er der en større risiko for, at vedkommende tager lettere på sikkerhedsprocedurer, sammenlignet med, når man arbejder på kontoret sammen sine kolleger," vurderer sikkerhedsekspert Liviu Arsene ifølge en meddelelse fra sikkerhedselskabet Bitdefender og tilføjer:

"At arbejde hjemmefra kan derfor udgøre en sikkerhedsrisiko, når man er isoleret i forhold til problemstillinger, som kolleger og it-afdelingen normalt ville kunne hjælpe med at løse."

Brug kun arbejdscomputeren til arbejde
Shodan er en søgemaskine over internetforbundne enheder. Dermed kan tjenesten bruges til at finde potentielle sårbarheder i enheder, der er forbundet til internettet.

Ifølge folkene bag Shodan tog antallet af enheder, der var sårbare overfor netop denne sårbarhed et dyk sidste år, da Microsoft rettede en række problemer.

Læs også: Kinesiske hackere går målrettet efter routere fra Citrix og Cisco - flere i Danmark ramt

I løbet af den seneste måned har antallet af sårbare enheder så igen taget et ryk opad.

Derfor opfordrer Bitdefender også til, at man sørger for at begrænse brugen af arbejdscomputeren til kun at udføre arbejde.

"Nogle medarbejdere bruger måske virksomhedens enheder i privat regi og installerer potentielt skadelige programmer. Eller måske de låner enheden ud til familiemedlemmer og venner, som bruger den uden hensyn til sikkerheden og muligvis eksponerer fortrolige oplysninger til tredjepart," lyder det fra Liviu Arsene.

Du kan se hele undersøgelsen fra Shodan på søgemaskinens hjemmeside.Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.