Artikel top billede

Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel

Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.

En lang række bugs og fejl i Intels Skylake-processorer i Mac-computerne var det, der fik dråben til at flyde over for Apple.

Selskabet har nu under stor opmærksomhed droppet Intel som leverandør af chip til de nye Mac-computere og istedet valgt Arm-baserede processorer.

Det kan du læse mere om her: Apple annoncerer kæmpe Mac-nyhed: Nu bliver Intel sparket på porten

Apples utilfredshed med Skylake oprulles ZDNet af den tidligere top-udvikler af CPU’er hos Intel, François Piednoël, der i dag er chef-arkitekt hos Mercerdes-Benz.

Han fortæller, at lanceringen af Skylake blev et vendepunkt i det ellers mangeårige samarbejde mellem Intel og Apple.

“Apple blev den største leverandør af indrapporteringer af problemer med arkitekturen. Og det gik virkeligt dårligt. Når din kunde begynder at finde næsten ligeså mange bugs som du selv gør, er man ikke det rigtige sted,” siger François Piednoë til ZDNet.

Han fortæller, at kvalitets-sikringen i Skylake var ‘usædvanlig ringe.’

“Grundlæggende er den dårlige kvalitets-sikring af Skylake årsagen til, at Apple besluttede at forlade platformen,” siger han.

Apples skift fra Intel til de Arm-baserede processorer kommer til at tage omkring to år, men de første Arm-baserede Mac-computer ventes i butikkerne allerede i slutningen af i år.

Apple vil dog også fortsat understøtte Intel-baserede Mac-computere i fremtiden.

Læs også:

Få overblikket: Her er de 17 vigtigste software-nyheder fra Apples store udvikler-konference

Næste år ryger Intel ud: Apple sigter efter at fremstille Macs med egne processorer

Disse nye CPU’er gør, at 2020 bliver et ualmindeligt interessant år at købe en bærbar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere