(Foto: Microsoft)

Microsoft tester brændselsceller som drivkraft til sine Azure-datacentre: Skal indgå i energirigtigt kredsløb

Microsoft er i gang med at teste, om brændselsceller kan anvendes som backup til energiforsyningen til de store datacentre.

Microsoft er i gang med at teste, om det er muligt at erstatte de nuværende store diesel-generatorer med miljøvenlige brændselsceller i backup-funktionerne i selskabets store datacentre.

Brændselsceller drives af brint, der sættes i forbindelse med ilt, hvilket skaber elektrisk energi. Eneste spildprodukt i ‘udstødningen’ er vand.

Det gør dem markant mere miljøvenlige end diesel-generatorerne.

Microsoft meddeler, at selskabet i et forsøg har drevet et sæt af servere i et af sine datacentere med strøm fra brændselsceller i 48 timer i træk.

Perspektiverne er store for selskabet, der i januar meddelte, at det i 2050 vil have fjernet hele det klimaaftryk, som det har sat siden etableringen i 1975.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Microsoft meddeler, at diesel i dag står for en procent af selskabets samlede udslip. Diesel-generatorerne anvendes stort set udelukkende som backup til Azure-datacentrene.

Men de er dyre, og det meste af tiden kører de slet ikke, men skal alligevel testes og vedligeholdes, lyder det fra Microsoft.

Selskabet arbejder - som stort set alle de øvrige datacenter-giganter i verden - efter et mål om at anvende grøn energi fra eksempelvis vind eller vandkraft til at drive de strømkrævende centre.

Kredsløb
Det er Microsofts ide, at brændselscellerne kan indgå i et kredsløb. Det er nemlig en energikrævende proces at danne brint, som i dette tilfælde vil ske via elektrolyse, hvor vand spaltes.

Det kræver meget strøm, og Microsoft forestiller sig, at man kan danne brint i anlæg knyttet til selve datacentrene i perioder, hvor der er overproduktion af strøm på dage, hvor der er meget sol, eller hvor det blæser meget.

Den dannede brint kan dernæst anvendes i brændselscellerne til produktion af strøm i perioder, hvor strøm-produktionen fra sol og vind er lav.

Du kan læse mere om Microsofts projekt med brændselsceller her.

Læs også:

Stiller din organisation disse klimaspørgsmål, når I vælger hardware?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.