YouTube lancerer TikTok-rival: Nu kommer den splinternye video-tjeneste ‘Short’

YouTube er på vej med en TikTok-lignende tjeneste, der kommer til at bygge på ultrakorte korte video-klip, der kan deles hurtigt direkte fra din smartphone.

Den kinesiske video-tjeneste TikTok er blevet en gigantisk succes på kort tid, hvor det har vist sig, at formaet med ultrakorte og delbare videoklip har ramt ikke mindst de yngre forbrugere, der primært anvender deres mobiltelefoner på farten.

Den succes vil YouTube gerne have en bid af. Selskabet lancerer i nu en TikTok-lignende tjeneste, der bygger på muligheden for hurtigt at oploade ultra-delbare, korte videoklip fra smartphone.

Tjenesten kommer til at hedde Short og bliver ifølge YouTube for ‘skabere og kunstnere, der ønsker at filme korte, catchy videoer alene ved hjælp af deres mobiltelefoner.’

Short lanceres i første omgang på det indiske marked i en beta-version, som YouTube vil anvende til at teste en række nye funktioner og værktøjer.

“Det er en tidlig version af produktet, men vi lancerer det nu for at føre jer - vores globale fællesskab af brugere, skabere og kunstere - med på vores rejse i takt med, at vi bygger og forbedrer Shorts,” lyder det fra YouTube.

Shorts-videoerne bliver maksimalt 15 sekunder lange, og interfacet bliver simpelth med ganske få redigeringsmuligheder.

De inkluderer nem tilføjelse af musik fra et stort bagkatalog, mulighed for nem sammenføjning af flere klip, hastigheds-funktion, så man kan ændre tempo på videoen samt en selvudløser-funktion, så man kan filme uden at holde kameraet i hånden.

I den kommende tid vil selskabet løbende tilføje flere features og lancerer Shorts i flere lande.

Lanceringen kommer samtidig med, at der er meget virak og turbulens omkring kinesiske TikTok, som USA’s præsident Donald Trump beskylder for at udnytte brugerdata til Kinas fordel - blandt andet ved at lagre data på servere i Kina.

Microsoft har uden heldt forsøgt at overtage TikTok, som nu istedet netop har besluttet at indgå partnerskab med Oracle.

Det kan du læse mere om her: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

Du kan læse mere om Shorts hos YouTube her.

Læs også:

Nu er Trump ude med ultimatum i TikTok-krig: Får 90 dage til at gennemføre handel

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.