Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld News Service)

Microsoft er klar med cloud ny gaming-tjeneste med 150 spil: Spil selv de tungeste spil på din gamle Android

Microsoft tænder for sin cloud-baserede gaming-tjeneste med 150 spil, der kan spilles online. Projekt xCloud mangler dog en endnu en meget vigtig feature.

Microsoft sætter tirsdag strøm til sin nye cloud-baserede gaming-tjeneste, der under udviklingen har heddet Project xCloud.

Spil-tjenesten har været i beta-test siden slutningen af 2019, og nu er Microsoft altså klar til den formelle lancering.

I første omgang vil det være muligt at spille 150 forskellige spil, som ligger på Microsofts servere.

Dermed bliver det muligt at spille top-spil - de såkaldte AAA-spil - på eksempelvis Android-telefoner, da hele trækket på GPU og computerkraft ligger i clouden og ikke på telefonen.

Det kommer til at koste 15 dollar i måneden at spille det, som Microsoft har døbt ‘cloud games’ som en del af Microsofts Game Pass Ultimate-abonnement.

Det gælder eksempelvis Minecraft Dungeons, Destiny 2 og mange andre.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der imidlertid en udfordring med Project xCloud, der sigter direkte efter gamere, der vil game på deres telefoner.

For under corona-krisen har mange af dem som bekendt siddet hjemme - lige ved siden af deres xBox og deres pc.

Og Project xCloud kan ikke spilles på xBox, mens mange ældre pc’er er for svage til at trække de klassiske spil. Derfor er det oplagt at koble dem på xCloud eller en anden gaming cloud.

Men ifølge vores nyhedsbureau har Microsoft ikke udviklet en dedikeret app til Windows 10.

Nyhedsbureauet er dog overbevist om, at det blot er et spørgsmål om tid, inden det sker.

Det vil i givet fald betyde, at ejere af ældre pc’er uden den store muskelkraft får mulighed for at spille selv de mest krævende og tunge spil på deres computere.

Du finder listen over de spil, der i første omgang kommer på cloud-tjenesten her.