Trump gør alvor af trussel: Få dage til at TikTok og WeChat blokeres

USA’s præsident vil have fjernet de populære kinesiske apps TikTok og WeChat fra landets app-butikker som Apple App Store og Googles Play Store

Den amerikanske regering med præsident Trump i spidsen gør nu alvor af sin trussel om at indskrænke kinesiske apps adgang til det amerikanske hjemmemarked.

Søndag 21. september vil den populære video-tjeneste TikTok og chat-tjenesten WeChat blive forment fra landets app butikker som Apples App Store og Googles Play butik, det skriver The New York Times.

Tjenesterne anvendes i dag af omkring 100 millioner amerikanske brugere.

”Dagens træk beviser endnu en gang, at præsident Trump vil gøre alt i sin magt for at sikre landets sikkerhed og beskytte amerikanere mod trusler fra det kinesiske kommunistiske parti,” lyder det fra landets handelsminister Wilbur Ross.

Se også: Oracles handel med TikTok kan hænge i en tynd tråd

Skærpet WeChat-forbud
Den kinesiske chat-app WeChat bliver ramt af et skærpet forbud, som vil blokere for betalinger igennem app’en.

Samtidig vil et sæt restriktioner forhindre internet-udbydere, indholdsleverandører, internet-transittjenester eller monitoreringstjenester i at arbejde med WeChat eller at benytte WeChat’s kode i forbindelsen med andet software eller tjenester i landet.

Et lignende forbud vil blive indført overfor app’en TikTok 12. november, lyder det.

Begge apps har været i den amerikanske regerings søgelys siden august måned, hvor præsident Trump via dekret indskærpede begge apps ovenpå anklager om, at deres data kan tilgås af den kinesiske regering.

WeChat anses for at være et essentielt chat-program i hjemlandet Kina, men også for private og virksomheder med kontakter i Kina.

TikTok har hurtigt vundet indpas som et populært socialt medie i USA, og virksomheden bag, ByteDance er i forhandling med Oracle om en delvis handel af den sociale platform.

Læs også: USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’
Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.