Artikel top billede

Apple-topchef kan sikre sig lønbonus på over 700 millioner kroner

Øverste chef for Apple, Tim Cook, står til en klækkelig lønbonus efter at have fået stillet intet mindre end en million aktier i udsigt frem mod 2025.

Tim Cook står til at modtage mere end én million Apple-aktier, hvis selskabet fortsat klarer sig godt de kommende år.

Med den nuværende aktiekurs betyder det, at Cook står til modtage aktier til en værdi af 114 millioner dollar.

Det svarer til knap 725 millioner danske kroner, skriver erhvervsmediet CNBC.

Aktieposten svarer til det Tim Cook modtog i 2011, efter han var tiltrådt som CEO for Apple. Her modtog topchefen også omkring én million aktier i det amerikanske it-selskab.

Læs også: Apple missede vigtige mål: Tim Cooks årsløn faldet med 70 millioner kroner - se hans årsløn her

Aktierne er delt op i flere portioner. Eksempelvis får Tim Cook 333.987 af aktierne i 2023, hvis han lever op til en række mål for selskabet. Senere på samme år kan han igen modtage samme antal aktier.

Den store aktiebonus skal ses i lyset af de resultater, som Tim Cook har leveret siden han tiltrådte som topchef, fortæller bestyrelsesformand for Apple.

"Tim (Cook, red.) har bidraget med usammenlignelig innovation og fokus i sin rolle som CEO og har demostreret, hvad det betyder at være en leder med værdier og integritet," lyder det fra bestyrelsesformanden.

"For første gang i næsten et årti tildeler vi Tim en ny aktiebevilling der anerkender hans enestående lederskab og optimisme for Apples fremtid."

Læs også: Elon Musk får adgang til milliardbonus efter ny milepæl for Tesla




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere