TDC gør klar til at slukke for 3G-nettet i Danmark

Det er snart slut med 3G på TDC's netværk. Selskabet går snart i gang med nedlukningen af 3G, som vil blive udfaset i løbet af de kommende år.

3G-teknologien synger på sidste vers herhjemme.

For ved udgangen af 2022 vil Danmarks største teleselskab, TDC, begynde nedlukningen af sit 3G-net.

TDC’s 3G-net blev introduceret i 2003 og vil dermed have tjent selskabet i næsten 20 år, når det bliver lukket.

Selskabet meddeler, at kunder med det lange varsel vil have mulighed for at tage deres forholdsregler, inden nedlukningen indledes.

”Kunderne vil have minimum to år til at overveje at investere i en ny mobiltelefon, hvis deres nuværende ikke kan tilgå 4G- eller 5G-nettet," meddeler TDC.

"Samtidig vil det fortsat være muligt at gøre brug af vores landsdækkende 2G-netværk til tale og basale datatjenester uanset hvilken mobiltelefon eller hvilket udstyr, man har”, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC Net, ifølge en pressemeddelelse.

Satser på 4G og 5G
Lukningen af 3G-nettet sker ifølge TDC, fordi selskabet i stedet ønsker at øge kapaciteten på 4G-nettet og det helt nye 5G-net.

Det nye netværksteknologier skal blandt andet understøtte danskernes ændrede mobilvaner, der ifølge TDC har ført til, at dataforbruger via mobilnetværket er steget med 30 til 40 procent årligt gennem de seneste år.

Det skyldes blandt andet øget brug af streaming samt øget hjemmearbejde.

”I TDC Net har vi en klar ambition om at tilbyde det bedst mulige mobilnet for hele landet. Derfor kigger vi løbende på, hvordan vi optimerer og videreudvikler kvaliteten af vores netværk til gavn for alle i Danmark. Her ser vi et klart behov for øget hastighed og mere kapacitet gennem vores 4G og 5G-netværk”, siger Andreas Pfisterer ifølge pressemeddelelsen.

TDC meddelte for få dage sigen, at selskabet havde opgraderet den sidste af i alt 3.800 telemaster til 5G.

Læs mere om det her: TDC melder klar med 5G i hele Danmark: Skruer gevaldigt op for hastighed på 4G-nettet


Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.